Luleå HF

116122 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2426536

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Prognos för SHL 2022-2023 när halva serien spelats

Ja, nu när vi hunnit så långt in i säsongen kan vi förstås gissa ganska bra hur det kommer att sluta. Kör därför denna genomgång och tycker det finns anledning klassificera lagen i fyra olika grupper, baserat på den aktuella tabellställningen som illustreras av figuren nedan. Observera att tabellen baseras på poäng per match.

TOPPEN
Fyra lag som dragit ifrån ganska ordentligt. Dessa fyra lag har stora chanser att bli kvar bland toppsex när SHL spelats klart och väsentligen också högt bland toppsex. Det gäller framför allt Läjkers och troligen också Apan, som har goda utsikter att bli de dominerande lagen denna säsong. Inte lika säkert för Fiskrenset och Warulfven, som kan riskera ramla lite pga skador eller formgropar.

HÖG MELLAN
Lag som gått starkt under säsongen men som kanske inte riktigt räcker till jämfört med gruppen i toppen. Dessa lag har möjlighet klättra några platser uppåt om de lyckas bra, men mer troligt bli kvar ungefär här och ta plats bland toppsex men riskerar också att hotas av lagen nedifrån.

LÅG MELLAN
Här kan det röra sig. Kanske inte för Pungen, som knappast kan bli så bra att de nosar på toppsex, snarare riskerar de tappa och bli indragna bland strecklagen längre ned. Röglet, däremot, har senaste åren lyckats mycket bra och har säkert potential om de får ihop det att klättra steg fr steg för att ta sig allt högre upp.

Och så har vi Luleå, som vi har mer koll på. Vi har väl nu tillräcklig kunskap för att förstå att Luleå knappast kommer att kunna nå de starkaste lagen i serien men däremot har vi förstärkt och kan nu tro att laget kommer att bli starkare och starta resan uppåt i tabellen. Det kommer att ta lite tid och med bara fyra matcher kvar under 2022 kan det dröja fram till januari innan vi etablerar oss på hög mellannivå. Finns det möjlighet för Luleå att t.o.m. klättra uppåt toppenlagen? Ja, jag utesluter inte det. Om de inte passar sig kommer vi. Men mer sannolikt stannar vi bland de lägre lagen i toppsex och borde kunna nå direktplats till kvartsfinaler.

BOTTEN
När vi nu spelat halva serien är det mycket troligt att vi har de kommande två kvallagen i denna bottengrupp. Svårt att tro att ett av kvallagen blir Pölsan dock, även om de haft fortsatta problem kommer de nog att lösa dessa. Hovet lite svårare att bedöma – de har jobbat på och förbättrats och kanske det fortsätter, men fortfarande osäkert hur deras andra halva kan utvecklas. Oskars gör det väl bra men ska nog inte ha några större chanser att lämna bottengruppen och får förstås i första hand ha målsättningen att inte tillhöra kvallagen när serien har spelats. Och så detta Malmet som hamnat i en formgrop modell längre och där det stora steget att låta Kung Carl slippa bindeln på överarmen knappast gör något.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fyra matcher i SHL idag.

15:15:
Skellefteå AIK-IK Oskarshamn

18:00
• Färjestad BK-Luleå HF
• Örebro HK-Leksands IF
• Växjö Lakers HC-HV 71

Oskars har ju för vana att spöa Apan, faktiskt, men nu vore det väl konstigt om inte toppen skärper sig och tar tre lätta poäng mot botten. Men inte mig emot om de vill annat. Men tror på enkel vinst för Apan.

Öret och Trottoarkanten lag som gått hyggligt under året, hållit sig uppe bland topp sex, men nu börjar de väl tappa kan man kanske tänka. Vi får se. Trottoaren brukar ju dessutom vara enklare att tas med borta, men lite lokalkänsla när de möter de geografiskt närmaste lagen. Känns som en oavgjort match.

Årets Läjkers ska väl inte ha några problem med årets Hovet även om media lite fånigt brukar måla upp detta som ett derby. Nja, kanske lyckas Hovet skärpa sig framöver men svårt att tro att de kan bjuda motstånd här. Enkel vinst för Läjkers.

Ja, och så var det ju en match till. AV ett Luleå som varit nere i en längre formgrop och synat interiören nere i Inferno, fast senaste matcherna mot enklare motstånd visat att man vill vända på skiten, fått tillbaka några sjuka och dessutom några nya. Men det ska förstås inte räcka mot ruggiga Warulfven - som dock ska ha ett antal viktiga spelare borta nu, sägs det? Ja, OKrå. Vi tippar oavgjort.
Kommentera