Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2426941

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fyra matcher i SHL idag.

15:15:
Skellefteå AIK-IK Oskarshamn

18:00
• Färjestad BK-Luleå HF
• Örebro HK-Leksands IF
• Växjö Lakers HC-HV 71

Oskars har ju för vana att spöa Apan, faktiskt, men nu vore det väl konstigt om inte toppen skärper sig och tar tre lätta poäng mot botten. Men inte mig emot om de vill annat. Men tror på enkel vinst för Apan.

Öret och Trottoarkanten lag som gått hyggligt under året, hållit sig uppe bland topp sex, men nu börjar de väl tappa kan man kanske tänka. Vi får se. Trottoaren brukar ju dessutom vara enklare att tas med borta, men lite lokalkänsla när de möter de geografiskt närmaste lagen. Känns som en oavgjort match.

Årets Läjkers ska väl inte ha några problem med årets Hovet även om media lite fånigt brukar måla upp detta som ett derby. Nja, kanske lyckas Hovet skärpa sig framöver men svårt att tro att de kan bjuda motstånd här. Enkel vinst för Läjkers.

Ja, och så var det ju en match till. AV ett Luleå som varit nere i en längre formgrop och synat interiören nere i Inferno, fast senaste matcherna mot enklare motstånd visat att man vill vända på skiten, fått tillbaka några sjuka och dessutom några nya. Men det ska förstås inte räcka mot ruggiga Warulfven - som dock ska ha ett antal viktiga spelare borta nu, sägs det? Ja, OKrå. Vi tippar oavgjort.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Slutresultat idag:

• Skellefteå AIK-IK Oskarshamn 4-0
• Färjestad BK-Luleå HF 0-1
• Örebro HK-Leksands IF 6-3
• Växjö Lakers HC-HV 71 5-4 sudd

mattias-74 hade koll på var de hade Öret. Överraskande att Hovet lyckades ta sig till sudd och ta pinne mot årets dominant Läjkers.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ställning efter två perioder_

• Färjestad BK-Luleå HF 0-0
• Örebro HK-Leksands IF 5-3
• Växjö Lakers HC-HV 71 3-3

Målrikt värre idag. Sådant som får travexperter och annat löst folk i SeMer att förklara att "fint anfallsspel av många lag idag" utan att reflektera över det faktum att "uselt försvarsspel av många lag idag" är en alternativ och många gånger mer korrekt bedömning.

Ulvens spelare som intervjuas förklarar att vi försöker driva upp tempot då vinner vi, Luleås chans består i att grisa till spelet. Brännis säger yay Ulfven haft mer pucklige försprång.

Nå, vi får se. Zebrorna kom loss rejält med visselpiporna i andra, nu behöver de bara hitta 1-2 utvisningar i tredje så har de uppnått det snitt de hållit under säsongen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:

Örebro är vårat bogey team, hoppas det vänder ikväll.

Otroligt svårt för dom senaste säsongerna.
Kommentera