Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2435604

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så avslutade vi alltså 2022 med att lyckas hålla 2-2 mot Apan, bara för att sedan torska i straffläggning. Och precis på samma sätt har det gått mot Apan tre gånger i rad inom ett par månader.

Jag såg ju bara delvis matchen knepigt nog och det är svårt då att ha en övergripande bild av det hela. Men från Luleåhorisont är jag överraskad och nöjd med att våra spelare tycks ha skärpt till sig och gjort vad som krävdes. Inkluderande att Tyrre och Komarov gick i bräschen genom att utmana och störa aporne fysiskt och dessutom med en massa tugg också, tror jag. Intressant att se att det lyckades och att t ex Granberg tappade stilen helt och smällde till Tyrre i ansiktet med följd att han fick matchstraff.

Ja, vi i Luleå befinner ju oss i någon sorts limbo nu. Har under slutet av 2022 tappat allt mer och det har inte känts som att laget lyckats få ihop spelet hela matcher. I det läget härligt att se skärpningen när vi mötte Apan och dessutom att Kempe såg allt bättre ut.

Jag tror att Luleå kommer att få till det nu och bli ett klart bättre lag under våren. Och det är naturligtvis hög tid för det, när vi i skrivande stund tangerar streck- och kvallagen. Nej, vi kommer nog att lyfta. Det här ordnar sig:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Que vadis, Öret?

Klubben har under flera år stabiliserats högt upp i SHL och dopade av gnagsterspornsorn lyckats köpa till sig allt dugligare manskap, ledda av en huvudtränare som imponerat utåt genom att vara artig och sympatisk.

Men nu händer det saker. Redan innan årsskiftet förklaras att tränaren försvinner nästa år och det följs av kryptiska förklaringar. Och nu förklaras Abols försvunnen även han efter säsongen, vad händer? Vidare har ryktas spelare till Luleå efter säsongen.

Något tycks vara riktigt fel i Gangsteröret och det skulle inte förvåna om deras nuvarande plats som #5 under våren rasar långt ned i tabellen.

Men vad tusan handlar det om? Jag har en gissning. I slutspelet senast mötte Luleå Öret i kvarten och allvarligt talat undrar jag om inte Öret skulle lyckats slå oss då, om de varit på topp. Grejen är den att två att deras toppspelare blev upptäckta med att skicka DickPics till flickor på kansliet och man får uppfattningen att de först bänkades och sedan sparkades och att det var huvudtränaren som låg bakom det. Och att det nu i efterhand är anledningen till att han får sparken och Abols drar.

Och då är det nog han med gangsterpengarna som ligger bakom det; han sket säkert i att Kovacs skickade Pics på sin Dick och att Öret hade en tränare med moral accepterar han inte gissar jag.

Hur lång hade Öret gått i slutspelet senast, om deras tränare skitit i moral? Ja, jag har redan menat att de kanske kunde ha slagit oss. och de kunde nog tagit fler lag om de haft medgång.

Påminner lite om Pungen faktiskt. Klubben klev in i Elitserien, megasponsrade och specialiserade sig på att ösa ut pengar och erbjuda dubbla löner till andra lags bästa spelare. Och var riktigt nära att köpa sig till sitt första glud. Till den underbara natten då två av deras stjärnor i samband med en Tre Kronor-samling fick för sig att hämta in en berusad flicka från Stureplan för gangbang på hotellrummet. Det hela kom snabbt ut och lite besynnerligt valde förbundet att nästa dag hänga ut spelarna offentligt framför media, en oväntad och lustige show. Varpå Pungen valde att sparka gangbangarna och missade gludet.

Ja, kalabaliken i Benderöret återstår att följa i mål, men med de konstiga besked som kommit på senare tid kan man nog förutspå att Gangsteröret tappar fortfästet i serien framöver.
Kommentera