Inlägg #2439190

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så lördagens match borta mot Fiskrenset blir en värdemätare inför tisdagens match borta mot Fiskrenset i CHL-semifinal.

Vi har mött Fiskrenset två gånger tidigare i CHL.

Februari 2015 möttes vi i Delfinen i final d.v.s. en enda och avgörande match. Fiskrenset tog ledningen med 0-1 efter bara 17 sekunder och efter halva första perioden satte de också 0-2. Det resultatet stod sig i 35 minuter, men på drygt fem minuter mitt i tredje perioden satte Luleå tre PP-mål och var i ledningen med 3-2! De två senare PP-målet satte Luleå sedan fiskrensaren Fantenberg fult kört över Fabbe mot sargen för hjärnkross, varpå Fabbe låg elegant kvar på isen till dess att fantenberg fått 5 minuter, och ful-Joel blev inte oväntat bindgalen och hävdade att det var ju fusk eftersom Fabbe överlevde. Därefter kämpade Fiskrenset som fan men det enda som hände var att Luleå la 4-2 i tom Fiskrensarkasse och blev mästare.

Januari 2020 möttes vi i semifinal. De första tre perioderna i Fiskrensarborg vann vi med 2-3. I returen i Delfinen satte Luleå (sammanlagt) 4-2 i första perioden. I andra perioden reducerade Fiskrenset till 4-3. Och i tredje perioden fick Fiskrenset in både 4-4 och 5-4 och andra halvan av perioden kämpade Luleå hårt och pressade fiskrensarna för att kvittera, men lyckades inte.

Och nu ska vi mötas i CHL för tredje gånget och det i ett läge när Fiskrenset tillhör topplagen och Luleå bottenlagen i SHL-tabellen.

Hur ska detta sluta?

När det gäller prispengar kommer det lag som vinner semifinalen att få 1,65 miljoner SEK. Om laget därefter vinner finalen - mot vinnare Tappara / ZUG - vilket sannolikt blir enklare än att vinna semin, så blir det ytterligare 1,65 miljoner SEK. Inte jättemycket för rika köpeklubben Fiskrenset men mer välkommet för Luleå.