116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2439161

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kollade in den officiella tabellen, som är missvisande eftersom den blandar lag som Pölsan, Läjkers och Fiskrenset som spelat 32 matcher, med Öret som spelat 30 och övriga 31.

Men när det gäller mittengeggan med fem lag på platserna 7-11 har samtliga spelat 31 matcher. Men det är ganska jämnt mellan lagen som samsas inom tre pinnar bara.

Luleå ligger i detta nu sist i geggan på plats 11, men var god observera att skulle vi vunnit mot Trottoarkanten i tisdags hade vi nu legat på plats 7, medan nuvarande sjuor Trottoarkanten skulle ha tagit vår plats som elvor.

Helt klart att det blir avgörande att följa geggans lag framöver. Av dessa kan vi nog räkna med att Röglet är på väg uppåt och kommer att nå toppsex snart. Trottoaren har haft lite bekymmer, även om de spöade oss. Oskars och Ingen har varit ganska stabila. Och så har vi Luleå, som behöver bättras nu framöver. För att undvika att dras in i kvalspökets desperation samt hellre börja klättringen uppåt.

I övermorgon kör vi tredje matchen på vår roadtrip, i Scandal-i-Analium mot Fiskrenset. Och tre dagar senare blir det Fiskrenset borta igen, men då blir det väl i Fiskrensarborg och då gäller det perioderna 1-3/6 i vår CHL-semifinal.

Så lördagens match borta mot Fiskrenset blir en värdemätare inför tisdagens match borta mot Fiskrenset i CHL-semifinal.

Vi har mött Fiskrenset två gånger tidigare i CHL.

Februari 2015 möttes vi i Delfinen i final d.v.s. en enda och avgörande match. Fiskrenset tog ledningen med 0-1 efter bara 17 sekunder och efter halva första perioden satte de också 0-2. Det resultatet stod sig i 35 minuter, men på drygt fem minuter mitt i tredje perioden satte Luleå tre PP-mål och var i ledningen med 3-2! De två senare PP-målet satte Luleå sedan fiskrensaren Fantenberg fult kört över Fabbe mot sargen för hjärnkross, varpå Fabbe låg elegant kvar på isen till dess att fantenberg fått 5 minuter, och ful-Joel blev inte oväntat bindgalen och hävdade att det var ju fusk eftersom Fabbe överlevde. Därefter kämpade Fiskrenset som fan men det enda som hände var att Luleå la 4-2 i tom Fiskrensarkasse och blev mästare.

Januari 2020 möttes vi i semifinal. De första tre perioderna i Fiskrensarborg vann vi med 2-3. I returen i Delfinen satte Luleå (sammanlagt) 4-2 i första perioden. I andra perioden reducerade Fiskrenset till 4-3. Och i tredje perioden fick Fiskrenset in både 4-4 och 5-4 och andra halvan av perioden kämpade Luleå hårt och pressade fiskrensarna för att kvittera, men lyckades inte.

Och nu ska vi mötas i CHL för tredje gånget och det i ett läge när Fiskrenset tillhör topplagen och Luleå bottenlagen i SHL-tabellen.

Hur ska detta sluta?

När det gäller prispengar kommer det lag som vinner semifinalen att få 1,65 miljoner SEK. Om laget därefter vinner finalen - mot vinnare Tappara / ZUG - vilket sannolikt blir enklare än att vinna semin, så blir det ytterligare 1,65 miljoner SEK. Inte jättemycket för rika köpeklubben Fiskrenset men mer välkommet för Luleå.