Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2442178

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: Tack! Och starkt av dig att du utan snack håller med om domarfördelar mot Timret, samt helt korrekt lyfter den skit ni drabbades av mot Öret tidigare i höstas.

Och snygg och illustrativ YouTube från Timret-Luleå. Under den matchen skrev jag följande inlägg på hockeysnacket:

"Ja, med Claesson som zebra blir det lite hipp-som-happ-utvisningar. Med Luleåfilter på skulle jag när det gäller våra båda utvisningar i andra perioden vilja påstå:

1) Erik Gustafsson mot ett timmer - Lander väl - där Erik lyfter Landers klubba korrekta, men Lander svarar genom att dra klubban mot Eriks överkropp och haka fast honom. Det leder till att de båda i närkontakt drar i sina lyfta klubbor hakande varandras klubbor, och Erik är den starkare som när han drar ned Landers klubba innebär att Lander hamnar i dålig balans och får gå ned på knä, men är strax uppe igen. Jag tycker att de båda är lika stora kålsupare, men Lander är svagare än Erik och det är hela saken. Att visa ut Erik bara för det där tycker jag var uselt av Claesson.

2. Komarov har intagit position framför motståndarnas målvakt. Då åker ett timmer fram mot honom och lyfter klubban med båda händerna och innan de kolliderar lyfter Komarov sin klubba på motsvarande sätt. När klubborna träffar varandra är Komarov starkare och när han trycker till når hans högra näve bröstet på timret, som då reagerar oväntat intensivt. Sjunker ihop, kastar sig bakåt kryper ned som har han blivit illa träffad. Är det en filmning? Kanske, jag vet inte. Efter det där går ex-Apan Tim fram och crosscheckar Komarov två gånger brutalt i bröstet utan åtgärd.

Känner nog tveksamt på de där båda utvisningarna och tror att vore det ombytta roller skulle timmerpubliken protestera enormt om de fick spelare utvisade så där.

Nåja. Med Claesson med visselpipa blir det lotteridomslut."

En vettig timmerit diskuterade på vår sida och höll med om Claessons idiotier, men kände att Timret drabbats värre eftersom Claesson gav Luleå 5 mot 3 på en tveksam vilket vi målade på.

Mest anmärkningsvärt att det var Claesson-Wedin som var zebror för Timret-Luleå den 5 januari och enligt vår uppfattning gav Timret fördelar. Antagligen har de tagit del av kritiken och insett faktum när det kollat repriser.

Två dagar senare är Claesson-Wedin kvar i Timrå för att döma Timret-Warulfven och då ger de i stället Ulfven fördelar (för att kompensera för sin insats två dagar tidigare?).

I en rättvis värld skulle båda dessa domare stängas av några månader eftersom de tycks vara helt borta i skallarna.

Kollade vilka som var zebror i matchen Öret-Ulfven när ni åkte på fyra gånger fler utvisningar är Öret och Mitell blev förbannad. Det var Bodenbjörken och fd Apspelaren Nordlöf. Björken dömer ju 20% fler utvisningar på bortalag men seriens värste hemmadomare Nordlöf kör ju i snitt hela 50% fler på bortalaget. Och då lyckades pulvren hitta hela 300% fler på bortalaget! ajajaj
Kommentera