Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2442188

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: Och angående tabellerna. Eftersom rådata baseras på ungefär 20-30 matcher per zebra är det definitivt tillräckligt för att identifiera skillnader mellan zebrorna, baserade på deras genomsnittliga domslut per match.

Är det OK att zebror som Andersson, Nordlöf och Christoffer Holm "hittar" i snitt 7,5-8 PP-genererande utvisningar per match, jämfört med bara 6 utvisningar för Sjölvistarn, Linde och Enroth? Är de "duktigare" att se fel, eller agerar de på mer tveksamma situationer och riskerar att ta felaktiga utvisningar jämfört med zebror som inte är lika visselkåta?

Jag vet vad jag tror.

För några år sedan gick jag igenom zebrafacit och kunde då visa att lille Morgan Johansson tog 50% fler utvisningar på bortalaget, och ansåg det upprörande, när övriga låg på max 20-30% extra. Men ju är det värre - vi har tre zebror Nordlöf, Mikael Holm och Enroth som "hittar" 50% mer PP för hemmalaget.

Jag tycker att det är tillräckligt för att en fungerande domarbas skulle ta vederbörande i örat. Visa dem fakta och ta en diskussion. Men domarbasen verkar vara så ini helvitte lat att han gör väl inget, annat än att han när han blir tvungen försvarar zebrorna och kör stanardförklaringen att alla gör misstag ibland, även domare. BLÄH!

Och intressant för övrigt att fundera över principen att bortalag genomsnittligt alltid ska åka på fler utvisningar. Det påstås av tyckare att lagen satsar mer intensivt på att spela fin hockey hella och då blir det lätt så att det "spelförande" laget får med sig utvisningar naturligt. Personligen tror jag att det har marginell betydelse. Min uppfattning är att svaga zebror inte kan stå emot hemmapubliken och det är hela saken. Mer eller mindre så.

Jag SKULLE ju dessutom kunna plocka fram fakta för zebror för olika lag och olika arenor. Det går ju men skulle ta en j-a tid som jag inte har just nu. Men nog vore det kul att presentera oomkullrunkeliga fakta för att visa hyr j-a hemmabetonade zebrorna konverterar till när de åker in på isen i Scandal-i-Analium. Vidare att zebror har "lättare" för att inte gynna "nya" lag från "landet som Oskars och Timret, jämfört med etablerade lag från större städer.

Vore intressant om man hade tid till det att köra domarfakta för NHL för att se skillnad mot våra SHL-somare. Som påstås vara hemskt mycket jättebra, om de får påstå det själva....
Kommentera