Luleå HF

116504 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2444774

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och slutresultaten

• Luleå HF-Färjestad BK 5-4 sudd
• Skellefteå AIK-IF Malmö Redhawks 5-2
• Timrå IK-Rögle BK 0-5
• Brynäs IF-Leksands IF 5-2
• Örebro HK-Linköping HC 4-1
• Växjö Lakers HC-Frölunda HC 2-0

Många mål i de flesta matcher och väsentligen väntade resultat, med undantag för att det blev så målrikt i Luleå och dessutom att visst vet vi att Röglet vaknat men att de skulle lyckas vinna borta mot Timret med hela 0-5 var överraskande och imponerande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och dags att kolla in Den Riktiga Tabellen, enligt PPM.

Förändringarna nu är i första hand att den toppsexgrupp som länge funnits ser ut att börja splittras på så sätt att Timret börjar tappa kontakten med de övre fem samtidigt som Röglet snabbt kommer allt närmare. Timret har ju oturligt blivit av med viktige Wedin och det märks.

Längre ned Ser det ut att bli allt svårare för Hovet att undvika kval för Luleå och Pölsan är med säkerhet alldeles för starka och ska inte riskera ramla nedåt. Det blir kanske i stället Trottoarkanten Hovet får hoppas på. Men Hovet är 9 poäng bakom Trottoaren med 2o matcher kvar för Hovet, 19 för Trottoaren.

Malmet samma läge som Hovet förutom då att de ligger 4 poäng ytterligare bakom och har spelat ytterligare en match. Kan Malmet ta in 11 poäng och -25 i målskillnad på trottoaren? Mycket osannolikt skulle man tro. Malmet kan nog börja förbereda sig för kval men det är inte sällan en fördel att förbereda sig tidigt. Värre att tippas ned i kval i slutomgångar.
Kommentera