Luleå HF

116504 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2444792

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och dags att kolla in Den Riktiga Tabellen, enligt PPM.

Förändringarna nu är i första hand att den toppsexgrupp som länge funnits ser ut att börja splittras på så sätt att Timret börjar tappa kontakten med de övre fem samtidigt som Röglet snabbt kommer allt närmare. Timret har ju oturligt blivit av med viktige Wedin och det märks.

Längre ned Ser det ut att bli allt svårare för Hovet att undvika kval för Luleå och Pölsan är med säkerhet alldeles för starka och ska inte riskera ramla nedåt. Det blir kanske i stället Trottoarkanten Hovet får hoppas på. Men Hovet är 9 poäng bakom Trottoaren med 2o matcher kvar för Hovet, 19 för Trottoaren.

Malmet samma läge som Hovet förutom då att de ligger 4 poäng ytterligare bakom och har spelat ytterligare en match. Kan Malmet ta in 11 poäng och -25 i målskillnad på trottoaren? Mycket osannolikt skulle man tro. Malmet kan nog börja förbereda sig för kval men det är inte sällan en fördel att förbereda sig tidigt. Värre att tippas ned i kval i slutomgångar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, och slutligen en kommentar avseende Luleås baklängesmål.

1. Pyrochta står bakom en ulv i målområde som för skjuta och skjuta igen. De flesta backar i de flesta lag skulle utan att fundera på saken fällt motståndaren.

2. #44 slarvar bakom mål, ger bort puck han hade kontroll på och vips baklängesmål.

3. Einar Wolf vispar med klubba på puck som ulv centralt vid blå har, men Einar mest inställd att hinna stjäla puck och kontra och är för svag, Ulven påverkas inte utan smäller in slagskott. Skulle Einar varit försiktigare defensivt och mer satsat på att bara stoppa ulven hade han lyckats med det.

4- #44 igen. Står och slöar i burskydd utan puck i stället för att gå upp och ta den Ulf han borde markera.

Sammantaget fyra insläppta mål efter försvarsmissar.

Sant är att vi gjorde fem framåt, men detta efter bortåt 20 stora målchanser så det kostar på för Luleå. Jättebra spel ofta med puck, men målutdelningen mer begränsad. Och då får vi inte missa i försvaret utan puck.
Kommentera