Luleå HF

116504 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2444799

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, och slutligen en kommentar avseende Luleås baklängesmål.

1. Pyrochta står bakom en ulv i målområde som för skjuta och skjuta igen. De flesta backar i de flesta lag skulle utan att fundera på saken fällt motståndaren.

2. #44 slarvar bakom mål, ger bort puck han hade kontroll på och vips baklängesmål.

3. Einar Wolf vispar med klubba på puck som ulv centralt vid blå har, men Einar mest inställd att hinna stjäla puck och kontra och är för svag, Ulven påverkas inte utan smäller in slagskott. Skulle Einar varit försiktigare defensivt och mer satsat på att bara stoppa ulven hade han lyckats med det.

4- #44 igen. Står och slöar i burskydd utan puck i stället för att gå upp och ta den Ulf han borde markera.

Sammantaget fyra insläppta mål efter försvarsmissar.

Sant är att vi gjorde fem framåt, men detta efter bortåt 20 stora målchanser så det kostar på för Luleå. Jättebra spel ofta med puck, men målutdelningen mer begränsad. Och då får vi inte missa i försvaret utan puck.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Åh, nej!

Vi är förlorade. Tycker ju att Luleå spelare skärpt sig allt mer på senare tid även om man ofta tappat pinnar ändå. Men med det spel som laget levererat och ofta dominerat stora delar av matcherna mot olika motståndare har man känt att det kommer att lossna. Nu vann vi i alla fall två poäng idag och dessutom gjorde vi mål i PP och vann en sudd så visst känns det bra. Men så bra var Luleå att man mycket väl skulle ha haft tvåsiffrigt om man utnyttjat de bästa lägena bättre. Så, vi gör mänga mål och vi vinner, trots att vi sumpar många lägen. Men med så bra spel för övrigt hade vi så många lägen att et räckte. Så, det ska nog kunna ordna sig, tänker man. En riktigt svår match på lördag, mot Läjkers som under säsongen vuxit ut rejält och tycks sakna svagheter. Känns svettigt, men man hoppas ju lite.

Men så händer det. Vennerstig slår till! Under rubriken "Luleå hittade det försvunna målskyttet" radar han upp positiva omdömen om Luleå.

Och då vet vi alla hur det kommer att gå.

Föredrar vi att möta Hovet eller Malmet i kval? Hovet tror jag.
Kommentera