Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2445051

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag tycker det var Skandalöst dåligt av Komarov, att han inte kan tygla sitt temperamet i den situationen, SÄRSKILT! med tanke på det andra semifinalmötet mot Frölunda den 17:de.

Det kan mycket väl kosta Luleå en ev. andra CHL-titel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Man kan ha flera olika tankar om Komarovs matchstraff och avstängning tå matcher.

Till att börja med är det en grov tabbe av Komarov, att bults på linjezebran Janne Sandström. Även om det är en väldigt liten fysisk kontakt borde Komarov haft klart för sig att det skulle straffas hårt. Känns som att det är bara Komarov som är skyldig, även om man möjligen kan fundera på om Luleå Hockey borde insett att det fanns risk för att något sådant skulle kunna hända och därför borde kraftigt förklarat för Komarov att det inte får ske. Men det kanske de gjort, vad vet jag?

Dem andra funderingen gäller förstås om det är acceptabelt att mycket lindriga fysiska kontakter ska bestraffas så extremt hårt? Det känns ju löjligt, men tänker man efter får man nog acceptera att fysiska kontakter med domare måste motverkas med mycket stor kraft, och då måste det kanske vara på det här viset.

Vidare är det lite lustigt att man skiljer så rejält på fysiskt och psykisk attack mot domare. Kan verkligen tänka att extrema muntliga påhopp av spelare, ledare och publik kan vara mycket, mycket värre än den lilla knuff som Komarov delade ut. Å andra sidan är det förstås i praktiken omöjligt att komma åt den psykiska pressen på samma sätt. Det som finns är ju möjligen abuse där zebrorna kan ge utvisningar t.o.m. på ledare och spelare i båset som käftar. Tyvärr ett domslut som mycket ofta delas ut, inte som en beslut om att spelare/ledare gått över en gräns utan tyvärr snarare som symptom på en zebra utan omdöme som skämmer ut sig genom helt överdrivna reaktioner a la prinsessan på ärten. Skulle nog hellre lyfta att vissa zebror vägrar ta ett snack med tränare när de vill fråga om ett domslut som uselt uppträdande av zebran.

Dessutom har vi omständigheten att zebrorna kan vägra svara på fråga från enskild spelare, men om den spelaren är lagkapten har denne tydligen "rätt" att ställa fråga till domaren. Detta har förvisso utnyttjats maximalt av vissa lag som skaffat sig inofficiellt tillstånd att protestera maximalt mot domslut, när en hel grupp spelare ilsket attackerar zebrorna verbalt. För först i ledet av de ilskna står deras lagkapten, vilket därmed gör det acceptabelt. Tror att ingen som ser hockey missat att det där har såväl Fiskrenset, med ful-Joel som kapare, dom Apan, när de under många år hade fläskberget som kapare, utnyttjat maximalt, speciellt på hemmais där de mobiliserar ett ljudligt stöd från tusentals visselkonstnärer på läktarna. Kan detta ha inneburit att det etablerats en tradition bland domarkåren att ge fördelar till Apan och Fiskrenset på deras hemmaplaner? Var god notera att dessa två arenor var de arenor i SHL där hemmalaget fick flest extraminuter PP jämfört med bortalaget. Jo, jag tror att det är på det viset.

Och slutligen. I Warulfvens bås står assisterande tränaren Thomas Rhodin som inte sällan vrålar och skriker som fan under match med en subjektiv inställning som får klackar och hockeyplankhulliganer att te sig objektiva och sansade.

OK, det finns många tränare och assisterande i olika lag inklusive Luleås som haft liknande högljudda som kraftigt attackerat domare. Ibland men inte ofta visas de upp på läktarn av domare som tröttnar.

Men här har vi alltså en situation där Rhodin i Warulfvens bås står och skriker på Komarov och Komarov på isen som står och skriker på Rhodin. Varpå linjezebran först knuffar på Komarov och sedan blåser vildsint med visselpipan några decimeter från Komarovs ansikte, men gör ingenting alls åt Rhodins vrålande. Känns lite knepigt.

Men OK. Det tillhör Komarovs stil att inte bara på isen utan också mot motståndarnas bås attackera dem verbalt. Har det effekt, är det gynnsamt för Luleå? Ja, på det stora hela tror jag faktiskt det. Tror att Komarov kommer in mellan öronen på motståndare och tror dessutom att det kan motverka en del fult spel och elakheter mot oss, eftersom de vet att vi inte stillatigande kommer att titta ned i isen blygt och erbjuda även andra kinden. Så jag ser gärna absolut att Komarov fortsätter din stil - men Rör Inte Domaren!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Och nu fick Zebrakollektivet en chans att kraftigt reducera just Luleås chanser att besegra Frölunda på en jävla skitsak, bara för att det står i 'reglementet' att en spelare inte medvetet får ha kontakt med en domare, annat än om det är ömsesifigt, typ en klapp på axeln, och så var det ju inte i det här specifika fallet. Men nu så domarna sin chans att minimera Luleås chanser att ta sig till final. Och föga förvånande utnyttjade domarna detta till sin spets, och vem är förvånad, det var ju Luleå som drabbades...
Kommentera