Luleå HF

116502 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2447460

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
20 timmar kvar till nedsläpp i Delfinen för Luleå Hockey mot Fiskrenset i semifinal för Europamästerskapet Champions Hockey League. Eller rättare för period 4-6 av den match på 6 perioder som inleddes för sex dagar sedan när vi spelade period 1-3 i Fiskrensetborg. Och Luleå fick med sig 2-2, sedan bogey-spelaren gubben i lådan Max Friberg trollat in kvitteringen tre minuter från slutet.

Ständigt denne Friberg! Gång på gång har han satt sådana viktiga mål på oss och varje gång efter att ha fintat bort vårt försvar för att, när buren är synlig, alltid hitta lucka bakom vår vakt oberoende av om det är Warden eller Lassi. Nu räcker det! Får han chans att trolla igen ska alla Luleåspelare vara klara över att det är förbjudet att titta på pucken - ta Friberg med kroppen, basta!

Bulan intervjuas på officiella hemsidan och berättar att Mario Kempe kommer att spela i morgon. Däremot saknas förstås Komarov efter att ha nuddat en ömtålig zebra, likson Själin, som dock börjar närma sig match nu.

Ja, nu jäklar! Visst ligger vi bara på #12 i SHL för närvarande och visst; vi har bara tagit 6 poäng totalt på senaste 8 matcherna. Men tycker att spelet ändå sett bättre och bättre ut och att spelarna jobbar ordentligt för att ta Luleå ur formgropen och för att börja plocka bättre med poäng. Men PP har blivit rejält bättre med spelare som rör sig och senaste matcherna mot SHL-topplag som Fiskrenset, Warulfven och Läjkers har vi fina 33%, 25% och 33% PP-effektivitet.

Frågan är om Bulan ger spaden till Lassi eller Warden? Tänkte när han tog in Warden mot Läjkers i lördags att avsikten var att vila Lassi till CHL-matchen mot Fiskrenset. Men Warden var bra mot Fiskrenset, förutom första målet han silade in vid närmaste stolpen. Så kanske han får ta CHL-spaden igen - han har ju varit vår CHL samtliga matcher denna säsong.

Det ger sig. Och temperaturen börjar stiga nu. Jag tycker inte som kanske flera andra att CHL inte har så stor betydelse. Tvärtom anser jag att matchen i morgon är vår allra viktigaste på länge. SVT 18.05 i morgon. För de som inte har äran att kunna se matchen på plats i Delfinen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Och temperaturen börjar stiga nu. Jag tycker inte som kanske flera andra att CHL inte har så stor betydelse. Tvärtom anser jag att matchen i morgon är vår allra viktigaste på länge. SVT 18.05 i morgon.
-----------------------------------------------------------------------
Jaa!, matchen ikväll mot Röde Rogers mannar är den isärklass viktigaste sen de två avslutande matcherna från SM-finalen i våras. Nu återstår det att se om det finns nåt jävlaranamma! kvar i Vårat Gäng.

Det som återstår av CHL-slutspelet är väl egentligen det sista utav genuint intresse som återstår för oss Luleåsupporters denna säsong, vid sidan om att ha HV71 bakom oss när grundserien är tillända, förstås...

Jag har dock oerhört svårt att se vad vi har i ett SHL-slutspel att göra i år, om vi nu Mirakulöst nog (även om jag personligen inte tror det) lyckas ta en 10:de eller en 9:de plats. För bättre än så lär det knappast bli.

Men en CHL-final, och isåfall en riktigt bra chans till en andra CHL-titel, skulle, om vi vid ett sådant utfall också lyckas vinna den, uppväga det mesta, och vara det största som Luleå åstadkommit på 8 år. Ända sedan CHL-viktorian mot "kvällens motståndare" 2015.

Det skulle verkligen vara en ynnest om vi fick se ett riktigt SEGERMOTIVERAT!! Luleå ikväll, mot Röde Rogers sillstrypare från Feskekörka.
Kommentera