Luleå HF

116492 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2447834

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vilken match av Luleå Hockeys spelare som samtliga gjorde sin eller nästintill bästa match för säsongen. Gav allt för laget och oj, vad bra Luleå var.

Matchen började sisådär med Fiskrenset som tog kommando direkt och med tre PP under perioden borde ha stänkt in mål. Men Luleå gjorde sitt yttersta och höll nollan.

Och sedan släppte Luleå på handbromsen framåt under andra perioden och borde rätteligen haft mer rejäl ledning än 3-2 efter perioden.

Under tredje perioden kändes det som att Luleå fick problem med orken eller om det var mentalt men då tog Fiskrenset över och det var oerhört starkt av Luleå att kämpa sig till oavgjort efter perioden.

När det blev sudd räknade man med att det var över, speciellt när Fiskrenset fick PP 4 mot 3. Men Luleå fixade även detta - liksom man fixat 9 tidigare PP mot Fiskrenset i den här 6-periodsmatchen.

Och så straffar där vi missat 17 / 18 straffar i SHL under säsongen. Och det börjar med att Warden luras ned och släpper in två första straffarna medan fiskrensaren Lasse Johansson är omutlig och stabil, tar två första.

Men sedan händer det. Warden tar fem straffar i rad, medan fiskrensare släpper in 3; av Connolly, av Brännis och till slut av Shinnimin, och Luleå vinner därför matchen, semifinalen.

Så härligt när Luleå vinner en sådan här vinna- eller försvinnamatch och intensiv och spännande match med två bra spelande lag. Som i game sevenkvarten i Sverige mot Styvben för drygt tio år sedan. Och tvärtom i game seven o svenska finalspelet i våras.

Det är sådana här matcher man kommer ihåg bäst och glädjen känns extra stark nu efter sorgen från finalförlusten mot Warulfven i våras.

Kommer detta att hjälpa Luleå i SHL framöver?

Det är jag övertygad om. Inte bara att Warden visat att han definitivt kan gå in och avlasta Lassi. Men också mellan öronen på alla spelare att så här bra är Luleå när alla gör sitt bästa.

Åh, vilken underbar match.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hockeynetiquette

Är det någon som kan tänka sig att gå in på H-läktaren i Delfinen, eller på en sportklubb där Luleåsupportrar intensivt följer match som Luleå spelar – för att ropa oförskämdheter mot Luleå Hockey eller ställa sig framför klacken/TV-skärmen för att kräva att alla lyssnar till något som inte har med matchen att göra?

Skulle inte tro det. Tror att alla begriper att den som gör det kastas omedelbart ut från lokalen. Eller värre.

Det kan inte vara svårt att förstå att detsamma gäller även för ett hockeyforum där supportrar samlats för att följa match. Någon kan missa sådant någon gång, men som regel handlar det om ett illvilligt beteende i syfte att skada andra.

Ett lags forum kan vara vänligt mottagande för synpunkter och kommentarer om det ena eller det andra, men inte när match pågår. Det är fel tid och fel plats.

Behövs bara ett visst sunt förnuft eller erfarenhet av hockeynetiquette för att inse detta.

Under gårdagens semifinal dök några, här tidigare mer eller mindre okända förmågor, upp med sådant och belönades med tre timmars time-out, sig själva och androm till varnagel.

Trist. Men inte oväntat med erfarenhet från liknande episoder när Luleå spelade SM-final i våras.
Kommentera