Luleå HF

116492 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2447921

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Fint att du kommenterar saken och nu, när det inte pågår match, är det förstås helt OK att diskutera det hela.

Januari består alltså av 744 timmar. Under 2x2=4 av dessa timmar spelar Luleå semifinal vilket innebär att du har tillgång till övriga 740 timmar för att här på forum ta upp den ” bra fråga till CHL saken” du önskade diskutera. Men du valde att göra det under pågående match och det låter som att du fortfarande inte inser att det var olämpligt?

Då gör vi det mer tydligt.

Det pågår match och på (den virtuella) H-läktaren är det plats för supportrar till Luleå Hockey att följa den pågående intensiva matchen. Då reser du dig upp eftersom du önskar uppmärksamhet för att ”ställa en bra fråga till CHL saken” nämligen:

”Är det bara jag som tycker att vi borde få åka ur denna turnering så vi kan fokusera på SHL mer än detta?”

Luleå har redan spelat 11 matcher och håller på att genomföra sin 12e match för säsongens CHL. Det går inte att ändra på. Det betyder att det du konkret frågar är följande:

”Är det bara jag som hoppas att Luleå förlorar den match som pågår för att vi INTE ska behöva spela CHL-final i Delfinen den 18e februari?”

När det gäller din förhoppning kunde den ha bemötts med argument som att det kan ha en positiv effekt för Luleå och lagets spel i SHL att spelarna får med sig en vinnarkänsla och tro på sig själva av att få slå ut Fiskrenset ur turneringen (och vinna 1,7 miljoner med chans att vinna ytterligare 1,7 miljoner i finalen) jämfört med den negativa effekt och förlorarkänsla spelarna skulle ha med sig efter att torska mot Fiskrenset.

(– Det känns som att en sådan här match kan sluta gruppen samman ytterligare, säger Thomas “Bulan" Berglund i NSD. – Det har varit mentalt jobbigt och jag hoppas vi kan få en boost av det här. Vi ska vara redo mot Oskarshamn på torsdag, det är vad vi tänker på nu och då är det upp till bevis.)

(Sanny i Sexpressen: Det viktigaste av allt. Luleå får chansen att vinna en titel. Den erfarenheten är ovärderlig för klubben. Som spelare ger den här typen av matcher rutin att prestera i avgörande matcher något man bär med sig resten av karriären. Kan det här vara vändningen på säsongen kanske?nÅtminstone har Luleå än bättre ekonomiska förutsättningar att värva en back och spelare som kan råda bot på den trubbighet som laget visat upp i SHL hela säsongen.)

Men du frågade om någon höll med dig. Och visst, du fick svar av en icke Luleå-supporter. Det var en supporter av Pölsan, en klubb som själva bara kvalificerat sig för CHL en enda gång för fem år sedan. Denne utvidgade diskussionen med orden :

”Ja, lägg ner skiten.”

Varpå du svarade att

”jag håller faktiskt med”.

Vilket innebar att ni två förklarade att ni ansåg att Champions Hockey League var skit och skulle läggas ned, till skillnad från det ställningstagande som beslutats av internationella ishockeyförbundet, samtliga nationella hockeyförbund och dessutom de 25 toppklubbar i Europa som var och en satsat miljoner av egna pengar för att turneringen skulle utvecklas.

Är det en ”bra fråga till CHL saken”?

Jodå, absolut.

Men INTE under pågående match och definitivt INTE på en plats där andra är engagerade av att intensivt följa matchen.

Att agera så visar brist på hockeynetiquette och ni blev båda avstängda från forum under tre timmar i syfte att prioritera de som ville följa den pågående matchen.

Förstår du nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag förstår dig fullt ut, lite därav jag inte kommer argumentera varför du stängde av mig pga jag vet själv att jag valde väldigt fel ställe/tid och börja diskutera om sånt under pågående match. vilket jag ber om ursäkt om

Men saken kvarstår fortfarande vi är väldigt sköra, jag hoppas innerligt att detta kan leda till något positivt som kan få laget att komma samman och ta sig ur vart vi är i SHL med, för man ser ju det finns i laget.. men varför det blivit så mkt knutar i vårat spel i SHL är frågan.. för i CHL har vi gjort det bra ( väldigt bra ) även fast jag ogillar turnering i sig.


Jag är då väldigt orolig över hur det kommer gå framöver i SHL med, för låt oss säga vi vinner CHL , men åker ur SHL?

inte så jag kommer sluta hänga och heja fram mitt lag, men som supporter just nu börja man bli rätt orolig..
Kommentera