Luleå HF

116492 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2452107

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Någon från tjeckiska eller slovakiska ligan kanske, men där har jag dålig koll på förhållandena.

Plast-Läjkers brukar väl ha landat AHL-spelare lagom till deadline då och då med framgång. Fast ersättningarna i AHL och dollarns värde mot kronan gör det väl dyrare numera. Och varför lämna AHL för ett bottenlag i SHL? De som spelar i AHL gör det väl i första hand för chansen att få spela NHL. Det skulle vara någon liten till växten amerikan eller kanadick som redan insett att deras chanser att få NHL-spela är borta efter flera år som duktig i AHL och planerar köra några europeiska år för att tanka pengar. Och ska de ändå över Atlanten efter sommaren kan de lika gärna dra redan nu om pengarna tilltalar. Men ett bottenlag i SHL är nog ett uselt skyltfönster. Jaja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Fy fan vad äckligt. Du skriver "bottenlag" och jag mest hummade instämmande. Ur led är tiden. I alla fall i år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och för att hetsa oss själva lägger vi in spelschemat för de fyra lagen som tillsammans ska utse två värdiga kandidater för årets kommande kvalspel, medan de övriga två riskerar att "bara" få nöja sig med spelslut, stackarna.

Läget just nu:

11. Luleå 36 m -12 46 poäng
12. Pölsan 36 m -22 45 poäng
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
13. Hovet 35 m -23 38 poäng
14. Malmet 36 m -33 33 poäng

Jag funderade på att informera om att OM Hovet vinner sina hemmamatcher mot Oskars idag och mot Trottoaren på torsdag, samtidigt som Luleå torskar mot Röglet på torsdag så ... innebär det att Hovet passerar oss i tabellen och sparkar ned Luleå på kvalplats OM Hovet slår Luleå hemma på lördag. Men jag beslutade avstå, så jag informerar inte om det. Inte heller berättar jag att de som öppnat flera paket jag ska hämta har sett ut som Hovet-anhängare.
Kommentera