Luleå HF

116130 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2464403

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Har inte följt alla spekulationer och den besvikelse som i frustration uttryckts här eller på annat håll. Vad för "gate" menar du att det kan dölja sig. Försöker, men förstår inte riktigt vart du är i tanken. Inte skrivet för att raljera. Mer av nyfikenhet.
Visst ger värvningen av Kepe ett sken av chansning med facit i hand. Hur det utvecklas med rehab eller om han tvingas sluta har i alla fall jag ingen aning om.
Trist oavsett för den som vill se ett Luleå Hockey med sting som utmanar i toppen år efter år.
Sen kan man inte vara överens i allt.
Däremot skönt att diskutera med dig. Man känner ömsesidig respekt som gör att man ids prata. Till skillnad på de flesta ställen på nätet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: ”Om det finns någon fnurra där…?”

Kempe är uppenbarligen långt från sin normala nivå och i tredje perioden tycks han halta när han byter – efter match haltar han och kyler knät med ispåse. Ändå får han spela hela 18 minuter vilket tycks besynnerligt och de båda inblandade tillfrågas varför?

Kempe: Är mitt namn med på laguppställningen så går jag ut och gör allt vad jag kan.

Bulan: Man får säga till själv om man inte kan spela.

Lite som att lägga ansvaret hos den andre.

Kempe, på direkt fråga: Men det ser ju ut som att du haltar på isen i tredje perioden? – Ni får prata med läkarna om det, jag vill inte säga så mycket.

Kan det ha väckt ont blod bland övriga spelare att man plockar in en "frälsare" med högre lön än de flesta eller alla andra spelare? Och vederbörande kan inte spela? Nej, tror inte det. Vore det ett annat lag kanske och vore det en annan spelare. Kempe ger intryck av att vara en juste och ärlig person och han ser ut att må sämre än alla andra för att det inte fungerar för honom.

Kempe har nu spelat för Luleå i mer än två månader och uppehållen, matcher han står över, tycks bli längre och längre. Nu senast har han varit borta 2-3 veckor och missat fem matcher och går in och presterar det han gjorde.

Kempe var ju borta från matchspel runt 10 månader efter korsbandsoperationen och det KAN räcka för vissa men för andra krävs klart längre konvalescens.

Torde ju vara uppenbart nu att Kempe är en som behöver längre vila för att läka och det vore väl underligt om han spelar mer denna säsong.

Lite irriterande förstås att Luleå, som med ljus och lykta sökt efter en spelare som kan leverera poäng, inte får användning av Kempe. Men har honom anställd till en riktigt kostsam lön, fast det kanske dröjer 6-7 månader innan han är fit for fight. ”Mörkade” Kempe och lät sig bli anställd fastän han visste att han inte skulle hålla?

Nej. Jag vill inte tro det. Jag tror att han hoppades och att Luleå hoppades och det känns säkert för jävligt för Kempe att han inte kan spela och göra rätt för sig.

Borde Luleå ha genomfört en mer utförlig medicinsk bedömning innan man anställde honom? Ja, i efterhand kan man ju tycka det. Vet inte om det finns någon etablerad sådan som skulle fungerat dock. Det bästa hade väl varit om han fått spela hockey några matcher i annat sammanhang för att han skulle testas i matchsituation.

Nej, det känns som en chansning av Luleå som gick fel. Den som har erfarenhet av sådana skador skulle kanske kunna gissa vad oddsen var? 50% för att det skulle fungera? Eller 75% eller 25%? Jag vet inte.

Körde de hela 18 minuter med Kempen för att tydliggöra läget?

Kanske?

Så, hur agerar Luleå nu? Skaffar en ny spelare för att ersätta Kempe? Ända sedan i höstas har klubben ju sagt att vi får se hur det utvecklas med laget och skador och liknande kan innebära att vi rekryterar fler spelare. Och nu är man uppenbarligen där. Det har ju kommit signaler om att ”vi letar, men det är svårt att hitta”.

Nu har vi 3 timmar och 5 dagar till transferfönstret stänger.

Visst kan de ha haft is i magen och ha väntat för att priset ska gå ned och sådant men mest troligt lir det väl inget alls.

Tio matcher kvar och risken för att hamna i kval synes nu mycket osannolik. Vilket betyder att risken finns inte, fast bara lite.

Och om vi lyckas hamna på plats 10 eller bättre och då får spela PlayIn i bäst av tre, kan vi mycket väl åka redan då. Eller, om vi skulle vinna en sådan åttondel, väntar Apan eller eventuell Läjkers i kvartsfinal. Vilket innebär att…

Nej, det börjar väl bli tydligt nu att detta blir en säsong då Luleå inte lyckas bra. Den sämsta under Bulan, Skuggan och de andra. Känns trist att vi inte lyckades ta game seven i våras och lika trist att 2020, då de flesta av de spelare vi har nu vann serien så överlägset, men slutspelet ställdes in med anledning av pandemin.

Svårt att säga något om den silly season som vi och andra haft så svårt för.

Däremot kan man vill mycket tydligt faststlå att eftersom Skuggan och de andra inte visste att Limpan Omark skulle dra förrän två dagar efter game seven, så var det deras ansvar att förbereda sig för en plan B och vara så beredda att när Omark gav besked skulle de samma dag ha lagt förberedda bud på andra spelare efter att ha förberett sig under våren.

Är deras fel så anmärkningsvärt att de nu ska sparkas, trots att de förra året fick nya fleråriga kontrakt?

Nej, det tycker man väl inte. De har lyckats alldeles utmärkt tidigare. De måste förstås få åtminstone ett år till på sig. Tycker jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jag håller med, man vill kanske inte spekulera för mycket.

Men att Kempe fick så många spelminuter igår trots att han speciellt i tredje perioden hade allt svårare att hänga med som det verkade. Och att hans perioder av borta från matcher blir allt längre och nu, när han vilat 17 dagar, haltar efter match och håller ispåse mot sitt opererade knä?!

Och Bulan svar i intervjun igår liksom Kempes svar blev lite besynnerliga.

Man skulle ju önska att Bulan och Kempe är samsynta och helt överens angående hur de kan använde Kempe och vad de kan ha för plan på sikt. Men det låter ju inte riktigt så? Och det är inte bra.

Om det finns någon fnurra där och det kanske också inkluderar sportchefer, medicinskt ansvariga blir det jobbigt för laget. Kanske påverkar även andra spelare?

Svårt att veta och det blir lätt att då spekulera. Bäst vore om Luleå uttalade hur det är om möjligt; t ex tyvärr har det visat sig att när Kempe började belasta knäet allt mer frekvent kommer besvär. Bara att gilla läget och nu får vi ställa in oss på fortsatt rehab och så får vi ta ställning till framtiden senare när vi vet mer.

Det vore förstås trist, men hellre så för att kunna välja att acceptera läget sedan. Det skulle jag acceptera. Att se Kempe på isen som igår vill jag slippa.
Kommentera