Luleå HF

116122 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2467453

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nä jag har nog läst inläggen här lite slarvigt kanske. Visste att du inte värderar vodkaturneringarna speciellt högt. Så försökte inte övertyga dig om nåt :)
Tror det var nån annan som tyckte att det där var ett tecken på hur beige vi är. Det kanske i och för sig stämmer som analys så jag kanske inte skulle skrivit alls :)
Jag tycker öht det är lite småsvårt att uppbringa nåt jätteintresse för TK. Kollar matcher ibland men när vm går mitt i sommaren känns det passé tex. Då vill jag helst pyssla med annat utomhus hemma,
Spelarna är inte desamma från gång till gång som de oftast var när man var ung och kunde namnet på alla och kände igen dom. Minns ju tydligt stoltheten när Skuggan och innan det Strömwall var ständiga medverkande i TK från vår fina förening. I hockeyn är det helt överlägsna intresset på klubbnivå.
I sparkbollen har det nästan alltid varit tvärt om. Sett väldigt mycket landslagsmatcher under mitt liv. Alla VM sedan -66. Den enda gång England vunnit - med domaren till hjälp :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ojojoj
Expesten idag

Luleå och Omark i tät dialog om en ny återkomst
LULEÅ HOCKEY
Publicerad 14 feb 2023 kl 16.21

Linus Omark snart tillbaka i Luleås tröja?

Linus Omark lämnade Luleå efter SM-finalen 2022.

Efter att ha dominerat SHL och nästan fixat klubbens andra SM-guld var det många besvikna supportrar som tog farväl när han återvände till Schweiz och Genéve.

Men nu finns det mycket som pekar på att supportrarna åter får dra på smilbanden.

Enligt flera olika källor till Expressen så är man i skarpa samtal om en återkomst.

– Vi vill naturligtvis att Linus ska spela i Luleå, men han har ett gällande avtal, säger Luleås assisterande GM Ulf Engman.

36-årige Linus Omark har varit den kanske bästa offensiva spelaren i Europa de senaste tio åren.

Han har gjort poäng var han än spelat.

Inför säsongen 2021/2022 återvände han till Norrbotten och skrev på för tre år. Det fanns dock en klausul i det kontraktet, som gjorde att Omark kunde återvända till Genéve i Schweiz.

En klausul som Omark valde att nyttja.

Nere i Schweiz har det rullat på ungefär som vanligt. Omark har vräkt in poäng och hans lag ligger i toppen av ligan. Genéve har också en stor chans att kamma hem titeln senare i vår och det suktar förstås även Linus Omark efter.

Men till nästa säsong vill han hem, enligt uppgifter till Expressen. Detta trots att Linus Omark har avtal med Genéve i ytterligare en säsong. Det ska dock finnas en möjlighet att ta sig ur det avtalet. Omark hade även avtal med schweizarna sommaren 2021, men kunde ändå lämna för SHL och skriva på ett kontrakt med Luleå.

Dialogen med Luleå har intensifierats
Dialogen med Luleå Hockey har egentligen pågått hela året. Den senaste tiden har den intensifierats och Omark har givit tydliga signaler på att han kan tänka sig att återvända till hösten.

– Linus är en fantastiskt duktig spelare som alltid är välkommen att spela för Luleå, kanske inte när han är över 50 (skratt), men än så länge är han i toppen av poängligan där nere så vi vill mer än gärna ha honom i vårt lag, säger Ulf Engman.

Nu erfar Expressen att det är nära. Uppgiftslämnare har till och med sagt att det ska vara helt klart, men ingen har kunnat bekräfta de uppgifterna.

Ulf Engman dementerar också det, och hänvisar till det gällande avtalet med Genéve.

– Vi vill naturligtvis att Linus ska spela i Luleå, men som det är nu har han ett gällande avtal med Genéve för nästa säsong.
Kommentera