Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2467016

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Angående diskussionen om deltagare från Luleå i Vodkaturneringarna. Jag var ju inte irriterad över att så få spelare från Luleå som deltog (bara 1 av 30 från SHL) utan tyckte att det var bra att det bara var en. Tycker att det är meningslösa turneringar och ser hellre spelarna hemma för att tränas in med lagen under uppehållen, samt att då inte riskera att de är skadade när de ska hem till SHL.

Här nedan text från egna tabloiden om hur HV tycks eventuellt tappa en av sina viktigaste spelare innan avslutningen av Huvaligan, som exempel på det.


"HV71:s poängkung André Petersson – som lämnade isen skadad i den första perioden.

De oroande bilderna rullade bara efter drygt åtta minuter i den första perioden.
Efter en kollision med en schweizisk spelare blev Petersson liggandes kvar på isen. En stund senare kunde han själv resa sig upp, men något mer spel i matchen blev det inte för 32-åringen, som befaras ha åkt på en knäskada.

HV:s mardröm
De bilderna lär oroa både spelare, ledare och fans i krisklubben HV71, som med bara tio matcher kvar av grundserien ligger på en negativ kvalplats i SHL-tabellen.

Under säsongen har Petersson varit en av lagets absolut viktigaste kuggar med sina 29 poäng på 37 spelade matcher.

–Det ser inte så bra ut, sa klubbens sportchef Kent ”Nubben” Norberg till Hockeynews.se."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nä jag har nog läst inläggen här lite slarvigt kanske. Visste att du inte värderar vodkaturneringarna speciellt högt. Så försökte inte övertyga dig om nåt :)
Tror det var nån annan som tyckte att det där var ett tecken på hur beige vi är. Det kanske i och för sig stämmer som analys så jag kanske inte skulle skrivit alls :)
Jag tycker öht det är lite småsvårt att uppbringa nåt jätteintresse för TK. Kollar matcher ibland men när vm går mitt i sommaren känns det passé tex. Då vill jag helst pyssla med annat utomhus hemma,
Spelarna är inte desamma från gång till gång som de oftast var när man var ung och kunde namnet på alla och kände igen dom. Minns ju tydligt stoltheten när Skuggan och innan det Strömwall var ständiga medverkande i TK från vår fina förening. I hockeyn är det helt överlägsna intresset på klubbnivå.
I sparkbollen har det nästan alltid varit tvärt om. Sett väldigt mycket landslagsmatcher under mitt liv. Alla VM sedan -66. Den enda gång England vunnit - med domaren till hjälp :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja inte ser jag det så negativt att vi bara har Brännis iväg. Är ju van känslan att Luleåspelare setts lite över axeln i många år och att vi sällan haft någon eller i alla fall många på uppdrag. En del finska spelare sista åren och Sam Hallam har ju i höstas överraskat med uttagning av flera stycken fina Luleåspelare. I ett fall inbillar jag mig att det inverkade negativt. För Lassi. Brännis verkar ju mest triggas av spel i TK och det är väl ett skyltfönster för honom personligen med. Låt oss hoppas att han fortsätter imponera i eftermiddag så att scouterna går bananas och han får signa NHL-kontrakt. Dubbel vinst i mina ögon. Inget HV för Brännis och LHF håvar in några miljoner :)
Det har ju varit många turneringar genom åren utan att vi alls represenyterats.
När fan börjar serien igen så man får må lite efter resultat? Som det nu är, är man lite bortkopplad i tanken på eländet som varit. Vi får se om uppehållet varit till vår fördel och motståndarna över oss i tabellen börjar svettas, eller om vi ska älta Huvvaligan in i våren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
2023 15 februari 23.59: Transferfönstret till SHL 2022-2023 stänger.

85 timmar kvar...
Kommentera