Luleå HF

116122 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2466093

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Känner igen mina egna tankar i det du skriver om denna säsong och dess silly så långt. Tror inte att det dyker upp nån storfräsare innan fönstret stänger om dom inte känner sig så stressade av fans och media att dom kör en "Osten".
Kan tänka mig ett antal scenarier varför Mario matchades såpass och det sen gav att alla såg så tydligt hur det var ställt. Utom jag då som i princip missade allt utom sista tek och Honkas balja.
Det kommer nog fram fler förklaringar på en del när tiden fått läka. Tror att Kempe kan vara rätt stressad liksom Bulan och bägge hade nog sina motiv att köra så det ryker. Men vem vet?
Ha de
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo, kanske svårt ha en uppfattning om man inte sett matchen. För oss som gjorde det såg vi en Kempe som redan från start visade en hastighet på skridskorna som tycktes långt under vad han visade t.o.m. när han spelade första matchen för Luleå. Och som jobbade man-mot-man ungefär som Harju tyvärr gjorde alltsomoftast: startade och tog fart mot en motståndare, men stannade 2-1 meter innan de träffade på varandra. Lade några fina pass men som regel kändes det meningslöst varje gång han byttes in, tillförde inget alls. Och i tredje perioden småhaltade han av isen också. Helt otänkbart att Bulan inte såg detta och ett mysterium att han inte bänkade en spelare som det var så uppenbart fel på.

Har fått för mig att konvalescens och rehabilitering efter korsbandsoperation kan vara väldigt olika och ibland t.o.m. mycket lång tid innan spelaren kan vara OK igen.

När det gäller Kempe kan man nog med kunskap om hur det gått de 2,5 månad han spelat för oss tämligen säkert säga att han kom tillbaka för tidigt. Han borde ha fortsatt rehabiliteras ytterligare någon eller några månader innan han skulle ha släppts fram att spela match. Han har dessutom i sämre skick nu jämfört med när han kom till oss.

Den medicinska bedömningen borde med stor sannolikhet nu vara att han INTE borde spela matche utan gå tillbaka till rehabilitering igen. Att spela match kan troligen innebära att han utsätts för risk av att nå förvärrad skada, antingen av opererat korsband eller annan indirekt medverkande vävnad.

Att i det läget köra honom en hel match tycks obegripligt och det fortsätter jag att tro. Min gissning är att det fanns en vilja att bevisa något för någon och att det är varför vi efter match fick veta att "jag spelar när jag är uttagen" respektive "jag tar ut de som inte säger att de inte kan spela".

Det sannolikt enda rimliga torde vara att Luleå Hockey strax förklarar att Mario Kempe tills vidare är på långtidssjuklista för att rehabiliteringen efter korsbandsskada ska genomföras. Låga odds på att det sker.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Angående diskussionen om deltagare från Luleå i Vodkaturneringarna. Jag var ju inte irriterad över att så få spelare från Luleå som deltog (bara 1 av 30 från SHL) utan tyckte att det var bra att det bara var en. Tycker att det är meningslösa turneringar och ser hellre spelarna hemma för att tränas in med lagen under uppehållen, samt att då inte riskera att de är skadade när de ska hem till SHL.

Här nedan text från egna tabloiden om hur HV tycks eventuellt tappa en av sina viktigaste spelare innan avslutningen av Huvaligan, som exempel på det.


"HV71:s poängkung André Petersson – som lämnade isen skadad i den första perioden.

De oroande bilderna rullade bara efter drygt åtta minuter i den första perioden.
Efter en kollision med en schweizisk spelare blev Petersson liggandes kvar på isen. En stund senare kunde han själv resa sig upp, men något mer spel i matchen blev det inte för 32-åringen, som befaras ha åkt på en knäskada.

HV:s mardröm
De bilderna lär oroa både spelare, ledare och fans i krisklubben HV71, som med bara tio matcher kvar av grundserien ligger på en negativ kvalplats i SHL-tabellen.

Under säsongen har Petersson varit en av lagets absolut viktigaste kuggar med sina 29 poäng på 37 spelade matcher.

–Det ser inte så bra ut, sa klubbens sportchef Kent ”Nubben” Norberg till Hockeynews.se."
Kommentera