Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2478488

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, det här var en omgång då de väntades kunna ta in på oss. Finns ju någon bättre, t ex sista då vi har Malmet hemma medan HuVa har Oskars borta och Pölsan har Läjkers borta.

Men spännande slutstrid av SHL där vi i Luleå får hålla ögonen på såväl striden om att hamna plan slutspelsstrecket (kampen mot Pungen, Röglet seglar nog i väg nu) samt kampen att inte bottenskrafet Pölsan-HuVa drar in oss i sörjan kring det nedre strecket.

61 poäng räcker för slutspel, påstår de självutnämnda, lata experterna, eftersom det gjort så tidigare. Det tror jag inte alls. Med Huva och Pölsan på jakt kan det krävas många pinnar ytterligare och i den gyttjan hoppas jag vi slipper bli indragna.

Om ganska precis 14 dagar vet vi var vi landar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
"Hockeysverige"

En plats man tidigare gärna läste för att hitta artiklar av ropertP då och då; artiklar som briljerade med imponerande research som han analyserade och plockade fram kunskap som få hockeyjournalister i något land kunde matcha.

Men sedan sparkades Robert och "Hockeysverige kommersialiserades". Numera dröser de ut "artiklar" dagligen men det är bara skit i dem.

"Matchrapporter" från SHL saknar innehåll. Det handlar bara om målgörare, assist, ställning i tabellen och vilka lagen ska möta härnäst. Detta kompletterat med meningslösa ord som säger ingenting alls, bara matchresultat omvandlade till orddiarré. T ex kan informationen "HV gjorde 3-3 21.47 i andra perioden" spökas ut med texten "Men HV samlade sig i paus och satsade hårt för att komma in i matchen igen och redan tidigt i andra perioden bar ansträngningarna frukt när HV lyckades kvittera och HV:s kraftiga satsning satte hård press på motståndarna som plötsligt kände att det kunde bli svårt att ta poäng i matchen när nu HV kommit igång." Bara skit alltså - låtsasdravel som ska ge en förljugen analys och bild av att "Hockeysverige" noggrant följt matchen, när det bara handlar om att de läst målrapporten på Swehockey och broderat ut med schwammel.

I princip är ovanstående helt speglande "Hockeysveriges" bevakning av SHL. Fast om någon "expert raaaasat i SeMer" kan det också läggas in, då under rubriker som "Experten raaaaasar mot HV".

Vidare fyller de på med att kopiera in det som skrivs i nordamerikansk media om NHL, samt kompletterar med blahablaha från lägre svenska serier. Lite allsvenskan, mer Division 1. Och slänger ut låtsaskunskap som typ "Hockeysveriges Hockeyexpert listar Division 1:s fyra bästa vänsterbackar senaste 17 dagarna!". Sedan har de några aprunkare i form av tidigare apspelare som inte hållit måttet men nu blivit "journalister" och drämmer då och då in jätteartiklar i form av att de surrat med en kompis och publicerar surret som "så känns det för Nisse Pärlemo att ha spelat 13 matcher för Apan utan att ha gjort något mål".

Nu har Hockeysverige slagit till igen med den rykande färska jättenyheten rubricerad "Sportchefen skjuter ner Linus Omark-ryktet" och den som klickar upp "nyheten" och genererar annonsintäkter för "Hockeysverige" möts av en massa meningslösa ord som säger ingenting alls - samt informationen att Geneve-Servettes sportchef, på frågan "Ska Limpan till Luleå nästa säsong?" svarar: Det har jag ingen kommentar om. Ingen har snackat med mig om något sådant."

Har "Hockeysverige" ringt upp sportchefen i natt för en lång intervju och fått detta sensationella scoop? Nej. De har hittat en flera veckor gammal liten artikel, från en site i Schweiz, med rubriken "Omark en Suède? Gautschi: «Personne ne m’a jamais parlé de cela»" och kört Google Translate och upptäckt den fantastiska informationen "Omark i Sverige? Gautschi: "Ingen har någonsin pratat med mig om det här".

Hockeysverige: en helt meningslös plats som "bevakar" svensk hockey med fler ord än tabloiderna men som ändå helt saknar substans och bara vräker ut skit om än av annan typ.

När det gäller Limpan till Luleå eller inte vet vi alla att sådana rykten regelbundet dyker upp varje vår, lika säkert som tussilago. Sedan sprids en del i media, men inget av det är facit, vad de än skriver. När Limpan bestämmer sig, bestämmer han sig och det är det enda som gäller. Ju äldre han blir, desto mer ökar chansen att han kommer hem igen.
Kommentera