Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2488922

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så har vi näst sista SHL-tabellen denna säsong. Att Pölsan plockar in 16 mål på HuVa-71 i sista omgången går förstås inte och det innebär att
det redan är klart för

• 3. Warulfven
• 11-12. Pungen och Hovet
• 13-14. Pölsan och Malmet

Dessa lag har ingenting alls att spela för i sista matcherna.

Det som återstår är bara vissa platsplaceringar:

Plats 1-2
Men det ser klart ut. Läjkers behöver bara ta en enda pinne mot en Pölsa som redan är färdig för kval. Läjkers vinner serien, Apan kommer tvåa. Inte så bra, tycker jag, eftersom det betyder att skulle Luleå överleva åttondelen åker vi på Läjkers i kvarten.

Plats 4-7
Mest en fråga om att slippa plats 7 och åttondelsfinal. Vidare kommer ju plats 6 att får Warulfven i kvarten medan plats 4 får plats 5. Kan bli något för lagen att fundera på under sista omgången, beroende av hur resultaten utvecklas.

Plats 8-10
Känns som att Röglet har avgörandet i sin hand här. Slår de Timret får de troligen Trottoaren i åttondel, medan Luleå får Timret. Om Röglet å andra sidan torskar kan Luleå om vi vinner mot Malmet få Trottoaren, medan Timret riskerar få Oskars, Fiskrenset eller Timret.

Tror att det innebär att Röglet kommer att gå hårt för vinst för att få Trottoaren i åttondel, och eftersom Trottoaren kan slå en använd Pung lutar. det starkt mot att Luleå får Timret i åttondelsfinal.

Våra teoretiska åttondelsfinalsmotståndare och en spontan gissning på chans/risk för att vi får just det laget:
• Fiskrenset 2%
• Oskars 20%
• Timret 50%
• Trottoaren 13%
• Röglet 10%

Ja, ungefär så där. Bäst av tre i åttondelen alltså, passar oss nog inte. Och skulle vi överleva den uppgiften väntar ändå monster-Läjkers med all säkerhet i kvarten.

Hur går det mellan Pölsan och Malmet i kvalet?

Ja, det vete fan.

Malmet har ju kommit igång, öser in mål och vinner matcher här och där. Verkar väl förberedda och har det kul.

Pölsan däremot tycks ha hittat nya sätt att kollapsa på under våren och är inte alls lika förberedda.

Det kan gå hur som helst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: FBK/warulfven aka krokboltic förnekar sig inte i denna match heller. Di randige låter de hållas, allt är som vanligt i SHL världens hockeyrinkar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jo man kan ju fundera en del på den sista omgången och har egentligen inget att invända mot det du skriver. I sak välgrundat tänker jag. Sen har vi psykologin. Den som säger att en del lag sänker axlarna och bara kör för att de har kul en omgång som när det mesta är klart. Eller de som ser matchen som en förberedelse för framtida kval och slutspel.
Lag som är klara för slutspel sen länge som (och de som gamblar och trots ovisshet) tränat ner sig och släpper lite på träningsmängd, kan ju lossna en match för tidigt med?
Så nån överraskning kan vi nog inte utesluta.
Kommentera