Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2490331

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleås spelare mot Malmet.

Warden tar spaden. Bland backarna saknas Erik, Sellgren och Engsund. Berglund går ner som back. Dessutom har vi junisarna Lindblom och Björk som tredje backbar samt Hanna som sjunde back.

Och kolla linorna! Vi går in med hela ÅTTA (!) junisar! Rasken, Sallinen och Einar Wolf bildar "förstalina" och dessutom spelar Nikupeteri och Mattsson men förövrigt bara junisar!

Luleås val att vila seniorer inför slutspelet och låta junisarna spela drabbar ingen annan än Luleå, eftersom det försvagar våra chanser att avancera till plats 9 och 10 i tabellen. Sportsligt!

(Till skillnad från hur Apan för några år sedan skickade ett helvt junislag att torska mot en SHL-motståndare i slutmatch av serien, vilket innebar att det laget klättrade över strecket och ett annat lag skickades ner under strecket. För att ha mage till det måste man ha en rejäl värdegrund.)

Nåja. Om vi då alltså räknar med att Malmet slår oss innebär det yay vi blir kvar på plats 10. Det betyder:

a) att vi kan ställa in oss på att spela vår första åttondelsmatch hemma i Delfinen på lördag.
b) att vår motståndare sannolikt blir Timret. Lite lägre möjlighet att det blir Oskars. Mikroskopisk chans att det blir Fiskrenset.

OK, vi ger upp chansen att få spela 2/3 hemma, men den chansen var mycket liten. Vidare missar vi Trottoaren som motståndare, men samtidigt riskerar vi inte att få möta Röglet: Dessa två lag är nu mer eller mindre klara för varandra.

Vidare åker vi mest sannolikt på Läjkers om vi nu skulle nå kvartsfinal. Men Apan har ju slingrat sig såpass att det blev svårt att manövrera sig att nå kvart mot Apan.
Kommentera