Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2493013

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: HÄRLIGT! A-junisarna säsong är så överljuvlig att följa och hoppas på tillförsel till A-laget framöver!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Oskars?

Ett lag som blev kvar i SHL genom att Tjomme tjatade fram samhällsansvar (läs: Trottoarkanten gratiskvar i SHL 2020, och Oskars fick åka med).

Men med det sagt imponerande resa för ett lag med mindre resurser än de flesta.

Fast förstås var Kenttä där och hjälte Oskars upp i SHL. Och sedan har Fröbergs farsa och den skicklige och mycket sympatiske Filander scoutat förträffligt och plockat ihop ett lag som bitvis levererar helt magisk anfallshockey, med knappt 1-2 topplinor som öser in snyggt passningsspel och härliga mål när de får chansen.

Under hösten hade detta Oskars ett lag som huserade nere i botten av tabellen och dessutom visade sämst stats för vilken parameter man än undersökte.

Men med ett undantag. När matcherna slutade oavgjort och gick till sudd var Oskars helt överlägsna. Lät i stort sett inte motståndarna låna pucken, vände utan snack tillbaka över motståndarnas blå när det behövdes, sköljde in igen och förr eller senare satte de målet och tog bonuspinnen. Gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång. De hade helt enkelt att fåtal spelare som tillsammans var så mycket skickligare än vad övriga lag kunde ställa ut. Och med den kompetensen etablerade de därefter suveränt PP och vidare en sagolik effektivitet vid spelvändningar.

Eftersom Luleå vann första matchen riskerar ju Oskars att redan nu åka ut i åttondelsfinal. Även om jag tror att det inte blir så - jag tror faktiskt att Oskars kan ta två matcher av oss hemma i den lilla arenan men med monsterstöd från läktarna.

Men skulle vi vinna kommer jag att beklaga att inte Oskars får gå upp i kvartsfinal mot Apan. Visst skulle Apan vara favoriter, men får de inte stopp på Oskars stjärnor och deras Rock 'n Roll-hockey kan de få stryk innan de ens fattat vad som händer.
Kommentera