Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2493031

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Oskars?

Ett lag som blev kvar i SHL genom att Tjomme tjatade fram samhällsansvar (läs: Trottoarkanten gratiskvar i SHL 2020, och Oskars fick åka med).

Men med det sagt imponerande resa för ett lag med mindre resurser än de flesta.

Fast förstås var Kenttä där och hjälte Oskars upp i SHL. Och sedan har Fröbergs farsa och den skicklige och mycket sympatiske Filander scoutat förträffligt och plockat ihop ett lag som bitvis levererar helt magisk anfallshockey, med knappt 1-2 topplinor som öser in snyggt passningsspel och härliga mål när de får chansen.

Under hösten hade detta Oskars ett lag som huserade nere i botten av tabellen och dessutom visade sämst stats för vilken parameter man än undersökte.

Men med ett undantag. När matcherna slutade oavgjort och gick till sudd var Oskars helt överlägsna. Lät i stort sett inte motståndarna låna pucken, vände utan snack tillbaka över motståndarnas blå när det behövdes, sköljde in igen och förr eller senare satte de målet och tog bonuspinnen. Gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång. De hade helt enkelt att fåtal spelare som tillsammans var så mycket skickligare än vad övriga lag kunde ställa ut. Och med den kompetensen etablerade de därefter suveränt PP och vidare en sagolik effektivitet vid spelvändningar.

Eftersom Luleå vann första matchen riskerar ju Oskars att redan nu åka ut i åttondelsfinal. Även om jag tror att det inte blir så - jag tror faktiskt att Oskars kan ta två matcher av oss hemma i den lilla arenan men med monsterstöd från läktarna.

Men skulle vi vinna kommer jag att beklaga att inte Oskars får gå upp i kvartsfinal mot Apan. Visst skulle Apan vara favoriter, men får de inte stopp på Oskars stjärnor och deras Rock 'n Roll-hockey kan de få stryk innan de ens fattat vad som händer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Mäki skrev någon artikel i AB om hur mkt pengar man tjänade per stol och att det var omöjligt för Oskarsham osv osv…. Lillebror till LHC. Jo kör på. Håller med imponerad av Oskars. Pengar är inte allt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Som bekant är jag imponerad och rent av beundrar Oskars ledning och flera av spelarna.

Men det finns undantag.

William Worge Kreü

I slutet av januari mötte ett decimerat Luleå Oskars borta. Då överföll nämnde närmare två meter långe Norgeploj vår viktige back Oscar Engsund crosscheckade Engsund gång på gång till dess de tagit tag i varandra då Norgeplojen vevade slag på Engsund vilket slutade med att de slog på varandra någon minut. Matchstraff följt av två matchers avstängning på båda.

Den inte så hockeyframträdande Norgeplojen hade därmed sett till att vi blev av med vår viktigaste back och därefter rann Oskars iväg från 3-2 till 6-3.

En "fin" insats för Oskars av nämnde Norgeploj.

När han var tillbaka för spel mötte Oskars Apan och tidigt i matchen lyckades Norgeplojen få highsticking utvisad för tripping, men han åkte själv samtidigt för filmning (se bild 1-6 nedan) och bötfälldes av DIFiplinnämnden för filmning.

Så har vi matchen igår, då Norgeplojen fick lämna matchen redan i andra matchminuten för armbågstackling 5+20 min.

Jag hann inte se situationen i detalj igår, men nu har jag kontrollerat den. Se bild 7-9 nedan.

Norgeplojen har alltså placerat sig i bra läge för att kronwalla Shinnimin som kommer i full fart efter kanten. Ser ut att bli en lyckad och effektiv tackling. Men Norgeplojen väljer att lyfta fram armbågen och stöter den rakt i ansiktet/huvudet på Shinnimin och fäller denne till isen.

När jag nu ser den tycker jag att den är för j-a ful. I klass med den armbåge som Luleås Forsberg satte i ansiktet på styvbenet Fernholm och avslutade dennes karriär - vilket DIFiplinnämnden dömde ut tio matchers avstängning för.

Efter matchen igår skrev media överallt ungefär "William Worge Kreü fått matchstraff för en armbågstackling i huvudet på Shinnimin. Worge Kreü har sannolikt en avstängning att vänta."

Nu visar det sig att Norgeplojen inte alls blir avstängd. DIFiplinnämnden kommer nämligen inte att få bedöma saken. Eftersom ansvarig för spelarnas säkerhet - lärling i situationsrummet - beslutat att INTE rapportera händelsen till DIFiplinnämnden, som därför inte kan agera.

När Oskar Engsund in februari mer av misstag råkade ben mot ben-träffa en trottoarspelare var lärlingen mer aktiv. Anmälde omedelbart till DIFiplinnämnden med subjektiva ordalag och DIFiplinnämnden hav Engsund hela 4 matchers avstängning eftersom han betecknades som "återfallsförbrytare" då han en månad tidigare försvarat sig sedan han överfallits av Norgeplojen. Varpå Engsund bl a missade CHL-finalen mot Tappara då vi torskade med uddamålet, förlorade vinstsumma mer än en miljon och dessutom plats i CHL kommande säsong.

Norgeplojen. En j-a obehaglig skit som tycks satt i system att kompensera sin egna mycket mediokra hockeytalang med att satsa på att överfalla och få bort motståndarnas viktigaste spelare.

Norgeplojen är så usel att han inte platsar bland Oskars tre ordinarie backpar. Däremot sitter han med i båset som sjunde back och kan alltså kastas in för att genomföra sina "speciella" uppdrag.

(fy fan, sådant har man inte varit med om sedan semifinalerna runt millennieskiftet då Styvbenen med aphardy som ass, hade en 120 kg spelare i båset som inte spelade ett enda byte förrän de noterat att Bulan var i toppform och matchen stod och vägde - då skickade apan hardy in den flåbusen som direkt åkte fram och överföll Bulan, vilket zebrorna belönade med matchstraff på både, sedan Bulan försökt försvara sig mod den en halv meter större busen)

Effektivt? Kanske det.

Vackert? Nej.

Han tycks vara en otroligt ful typ och nu släpper den j-a lärlingen ut honom på isen igen.

Vad planerar Norgeplojen för matchen i morgon? Köra över Lassi?

Fy fan. Jag vill inte önska någon illa men om någon av våra spelare tar på sig att mangla den förbannade Norgeplojen mot sarg kommer jag att jubla. det har den äckliga skiten förtjänat.

Eller, när man nu fått klart för sig på vilket sätt Oskars använder sig av Norgeplojen, svara med samma mynt?

Har för mig att Oskars har en riktigt duktig spelare vid namn Suomela. Undrar hur det skulle kännas för dem att få honom skadad?

Så vill man inte tänka förstås, men när man ilsknar till efter att ha upptäckt hur den där förbannade Norgeplojen använts för att skada Luleå i år.
Kommentera