116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2493386

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleås stålkvinnor spöade DaMooDoo med 5-0 - sammanlagt 13-2 på tre matcher och nu har vi den väntade finalen klar: Luleå Hockey - DamPölsan och första matchen spelas i den gävliga URK-arenan nu på lördag 18 mars.

Samma datum kommer herr-Pölsan att spela tredje matchen i kvalserien mot Malmet. På Pölsans hemsida finner vi tiderna:

• DamPölsan - Luleå 14.35
• HerrPölsan - Malmet 18.30

Vilket alltså innebär att Pölsan kommer att tömma URK-arenan efter dammatchen, för att tjäna mer pengar på nya biljetter för herrmatchen.

Jag är rätt säker på att hade det varit Luleå Hockey i liknande läge skulle man skjutit på starten av dammatchen samt låtit biljetterna gälla för båda matcherna, i syfte att ge maximal publik för dammatchen och ge publiken en fin totallördag för sin klubb.

Pölsan tänker lite ... eljest. Men så har Pölsan tyvärr utmärkt sig på senare år genom att vara ... just eljest.

Nå. Luleå slog alltså DaMooDoo relativt enkelt men risken finns att vi vann lite av en så kallad Pyrrhusseger i går. En seger, som på sikt visar sig kosta för mycket.

I andra perioden fick Ronja Savolainen hjälpas av isen och det såg ut som an hon åkt på en oturlig skada av vänster fotled. Hon låg länge kvar på isen och fick hjälpas av med stöd av flera personer så det kan vara allvarligt. Hoppas på det bästa men tyvärr lutar det nog kanske mot att hon är borta från finalspelet. Det blir jobbigt för Luleå att klara sig utan viktiga Savolainen och nu ökar förstås chansen för DamPölsan att kunna slå Luleå i SM-final till slut....:-(

Oskars - Luleå Hockey nedsläpp 19.00

Andra matchen i åttondelsfinalens bäst av tre.

Och Luleå leder serien med 1-0 i matcher?

Vad var det som hände?

Ja, det måste man fråga sig. Att vi vann är egentligen så otänkbart att man undrar om det verkligen hände. Och hur fan gick det till?

Första två matcherna i serien vann vi mot Oskars med 4-1 två gånger, efter att ha kört på med hög press och tidigt avslöjat ett ej fungerande Oskarsförsvar, varefter vi haft koll på Oskars linor och inte släppt ´fram dem.

Men Oskars har därefter vaknat och blivit ett annat lag. Med ett bättre fungerande försvarsspel men framför allt med seriens i särklass vassaste lina inklusive flera ytterligare högpresterande stjärnor utanför den linan.

Vi har mött dem två matcher till och där har de öst in sex mål respektive fem mål på oss. Och det har handlat om att deras topplina vid ett antal tillfällen lekande lätt spelat ut vårt försvar och synnerligen effektivt omsatt de chanser de skapat i mål.

Och den senare matchbilden såg ut att spelas upp även i lördags i Delfinen. Luleå kämpade på så gott ,man kunde och hade det mesta av spelet.

Men misslyckades att göra mål trots att man fick spela hela fem minuter i sträck i PP, där eventuellt mål för Luleå inte skulle ha inneburit att Oskars fått in sin utvisade spelare och chans fanns alltså för flera mål när vi mötte ett av seriens allra sämsta boxspel. Men vi lyckades inte göra mål.

Och sedan fick vi lägga inte en utan två straffar! Och Luleå har ju misslyckas på samtliga straffar under hela SHL, men nu skickades ändå Olle och Shining Shinnimin - bra val , våra troligaste straffmålskyttar - fram men de missade båda två.

Och i början av tredje visas Engsund ut och då behöver Oskars bara löjliga 17 sekunder för att fullständigt såga sönder vår box och snyggt sätta ledningsmål till 1-3.

Det förstod vi ju alla att matchen då redan var över och säsongen med.

Men så följer som en blixt från klar himmel 12 minuter då allt går Luleås väg. Oskars känner sig nog självklart redan som vinnare, tar i inte 100% utan 95% vid de tuffa man-mot-man-kamperna vid sargerna. Luleå börjar vinna fler och fler av dessa kamper, lyckas etablera spel in i Oskarsslottet, får till chanser och plötsligt ramlar flytet rätt för oss: chanser som vi tidigare under året slagit bort går nu in i mål. Gång på gång på gång på gång. Och innan perioden är över har vi helt oväntat för att inte säga mirakulöst vänt 1-3 till 5-3.

Man kunde knappt tro att det var sant.

I tredje blev det "stänga matchen-hockey" från Luleås sida. I stället för att trycka på framåt, pressa högt och äga puck, tonade vi ned det för att inte öppna oss för spelvändningar och ge Oskars monsterlina chans.

Men stänga match? Nej, den konsten kan inte årets Luleå Hockey och under hela året har sådana försök ofta lett till baklängesmål och torskar.

Nu jobbade vi så gott vi kunde men det gjorde också Oskars och förstås fick de bara allt fler chanser och målen hängde i luften. Lassi var som Lassi d.v.s. han tog allt han kunde och lite till och det höll oss kvar. Men till slut kom 5-4 och mot slutet var det också nära, så nära att Oskars skulle ha lyckats kvittera. Och i ett sådant läge har jag svårt att tro annat än att Oskars skulle ha spöat oss i fjärde perioden.

Nej. Jag är fortfarande inte övertygad om att det som hände verkligen hände och kan inte tro annat än att Oskars nu är varnade och i fortsättningen verkligen inte kommer att slappna av och sjunka till att ge bara 95%.

Sådana chanser för vi inte igen och det flyt som gjorde att alla puckar ramlade in under tolv sagolika minuter, det kan inte ske igen.

Jag har ju lite beklagat om man inte skulle få se Oskars Rock 'n Roll-hockey gå upp mot Apan i kvartsfinal.

Men jag tror inte jag behöver bekymra mig. Tror att Oskars till att börja med krossar oss i kväll.