Luleå HF

116443 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2495517

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så lite klarsyn när det gäller kvartsfinalen.

Mot Oskars visste vi att nyckeln till framgång bestod i att pressa högt, vinna kamperna efter sargerna och tvinga deras inte perfekta försvar till misstag, för att vi skulle få chanser i deras zon, samtidigt som vi minimerade och släppte inte fram deras skickliga linor att anfalla i vår zon.

Det lyckades perfekt. Ändå var det hugget som stucket men vi hade flyt och vi vann.

Nu ska vi möta Läjkers. Deras backar och försvarsspel är på en annan nivå än Oskars motsvarande. Läjkers har seriens absolut bästa backuppsättning och i särklass bästa försvar. Läjkers släppte in minst antal mål i SHL och hade bäst BP%.

Det spel i motståndarzonen som vi vann mot Oskars med ... det kommer vi knappt att få syn på mot Läjkers.

Tänk bara hur det skulle sett ut mot Oskars om vi INTE lyckats med det höga press-spelet. Då hade vi torskat big-time när deras monsterlina fått många fler chanser och säkerligen öst in baljor.

Det är vad vi kan vänta oss av Läjkers. De kommer inte alls att släppa fram oss offensivt och den trubbighet man talat om under året framför motståndarnas mål kommer att lysa igenom.

Medan länkarna kommer att skölja över oss och få otaliga målchanser. Visst - Läjkers har inte alls sådana monsterlinor som Oskars. Men de har riktigt bra linor och tillräckligt för att sätta hård press på Luleås decimerade försvar.

Jag har två dominerande minnesbilder när det gäller Luleå mot Läjkers.

Senaste matchen gav vi upp innan den spelades. Luleå backade, försökte bara försvara sig och var naturligtvis helt chanslösa.

Men matchen innan försökte vi. Och blev totalt förnedrade. Läjkers gjorde precis vad de ville och vi hade inte en chans. Efter två perioder hade de 7-0 och la sedan av i tredje perioden.

Det är tyvärr inte matcherna mot Oskars man kan se framför sig när vi möter Läjkers. Men de tidigare matcherna mot Läjkers.

Vi är naturligtvis helt chanslösa.

Men vi får spela om det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det ska spelas om det. Det har ju hänt förr att seriedominanter torskat stort och oväntat i kvarten. Vi gjorde det själva när AIK för många år sedan spelade ner oss fysiskt.
Även om jag köper ditt resonemang rakt av rent logiskt, ser jag ju att vi har en helt annan aggressivitet de senatse matcherna så det ska bli intressant att se om detta delvis nykomponerade grundspel man till sist har hittat en trygghet inom laget i, kan vända upp och ned på logiken.
Fan tro't, sa Relling, men pucken är rund och så vidare.
Kommentera