Luleå HF

116443 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2495653

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nytt från NSD:s David Jiglund. Inte så himla pjåkiga rykten va? Han framstår alltmer som MrMadhawks bästa lärjunge i branschen ;)
--------------------
Julius Honka var, som vi tidigare har berättat, en av spelarna Luleå Hockeys ledning hoppades att kunna få till en förlängning med.

Den 26-årige finländaren ska ha varit öppen för att stanna, men tydlig med att det var spel i NHL eller NL han hoppades på.

Nu har de fått ett besked agenten Sami Mettovaara.

Om det inte är någon av de nordamerikanska klubbarna som är beredd att erbjuda Julius Honka det envägskontrakt han vill ha blir spel i den schweiziska ligan nästa säsong.

Fast Luleå Hockey har långt gångna samtal med två andra backar.

För några veckor sedan kunde vi avslöja att de hade hört sig för angående Sami Lepistö, som hade en stor del i att de tog sig till final 2022.

Nu har Luleå Hockey, enligt våra källor, också gett Sami Lepistö ett bud.

Han har tidigare berättat att hans fru vill flytta hem till Helsingfors, men han ska lockas av att återförenas med kompisen Linus Omark och försöka hjälpa Luleå Hockey ta det där guldet de var så nära att vinna förra våren.

Klubben för samtidigt samtal med en back som har gjort 172 matcher i NHL.

Isac Lundeströms tidigare lagkamrat Jacob Larsson.

Den mångsidige smålänningen har bara fått göra sju matcher i NHL sedan han lämnade Anaheim för Ottawa och överväger att flytta hem till Sverige efter den här säsongen.

Luleå Hockey är inte ensamma om att vara intresserade av det tidigare förstarundevalet, som vann tre titlar med Frölunda innan han flyttade utomlands.

Men Isac Lundeström har, enligt uppgifter, talat gott om klubben och Jacob Larsson känner deras backansvarige tränare Henrik Stridh sedan tidigare.

Vi har varit i kontakt med Luleå Hockeys sportchef Stefan Nilsson. Han vill inte kommentera våra uppgifter om Sami Lepistö och Jacob Larsson eller de om Julius Honka.

David Olsson Jiglund
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Intressant! Inger förtroende att de jobbar för truppen nästa säsong. De har de ju lyckats med utmärkt med under de år de haft ansvaret. Ofta varit klara med truppen när tidigare säsongen avslutas. Men senaste säsongen som ett undantag förstås.
Kommentera