Luleå HF

116443 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2495658

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Intressant! Inger förtroende att de jobbar för truppen nästa säsong. De har de ju lyckats med utmärkt med under de år de haft ansvaret. Ofta varit klara med truppen när tidigare säsongen avslutas. Men senaste säsongen som ett undantag förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja denna silly ser ut som vanligt och gissar laget är klart hyfsat tidigt. Nån enda att vänta in (NHL/SHL?).
Inför årets serie trodde dom liksom en del andra sprtchefer att dom sku vara smarta och upptäckte för sent att det var ett feltänk.
Nåväl hoppas våra krigare kör stenhårt och överraskar med lite grit och pannben.
Fan trot sa Relling....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och för alla som med spänning följer möjligheten att DamApan kvalificerar sig för SDHL, biter på naglarna och har svårt med sömnen under DamApans aktuella vandel och handel.

Ikväll spelas en avgörande match. 19.00 i aparenan: Apan - AIK.

Bland annat blir det intressant att se hur matchen presenteras på matchskyltarna utanför arenan. När herrarna hade motsvarande möte för en del år sedan skyltade de ju: AIK - Solna aik och fick fan för det vilket slutade i ett avtal med Riktiga AIK där Apan förband sig att inte göra om det. Men lita inte på Apan!

Kvalfinalserien spelas ju mellan Damrenset, DamApan och DamGnaget. Varje lag möter de två andra lagen borta och hemma, och de två lagen som lyckas bäst går till SDHL, medan bottenlaget återvänder till Damettan.

Alla vet ju att DamRenset aldrig förlorar - de har vunnit samtliga spelade matcher hela säsongen - så egentligen handlar det bara om två matcher: DamGnaget - DamApan respektive DamApan - DamGnaget.

De har redan mötts en gång och då vann DamGnaget hemma med 6-4.

Det innebär förstås att DamApan MÅSTE vinna och ta tre poäng i kvällens match för att vara kvar i kampen om en plats i SDHL.

Skulle de vinna slutar ju både låtsas-AIK och Riktiga AIK på 3 poäng i tabellen och då blir total målskillnad avgörande. Vilket i praktiken betyder vilket av lagen silar värst mot DamRenset. DamRenset kan alltså avgöra vilket av de två andra lagen som följer dem till SDHL, genom att ösa in mål på det andra.

Norran har ju förstått detta och skriver i tidningen "I kväll gäller det för Apan - Vinna eller försvinna" men gör ingen större grej av det hela; ingen livesändning, ingen chat och sådant som de brukar köra med. Troligen räknar de med att DamApan torskar igen och vill då inte göra någon stor affär av det hela, för att sedan kunna tiga ihjäl saken så att man i obygden får uppfattningen att det inte hänt.

På Apans hemsida öser man däremot ut artiklar om slutspelet. För herrar, vill säga. Damer är man ju inte intresserade av och har ett damlag bara eftersom sponsorerna kräver det. Apan skriver inget alls om matchen förutom en rad om att "DamApan avrundar kvalserien under veckan".

Nåja. Om en timme är det nedsläpp i Aparenan. Då får vi se om Riktiga AIK tappar koncepterna och skiter på sig när de upptäcker alla dessa hard core tomma stolar.

3 poäng i kväll, eller säsongen är över, DamApor!
Kommentera