Luleå HF

116443 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2497593

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Alldeles strax nedsläpp av finalen om SM i damhockey mellan Luleå Hockey och DamPölsan.

Matchen har flyttats till idag, fast den skulle ha spelats i morgon lördag eftermiddag. I morgon kväll spelas även Pölsan-Malmet match 3 i herrkvalet. Hade det varit Luleå skulle vi förstås ha kombinerats och att biljetterna för ´damhockeyn och herrhockeyn kombinerats, framför allt för att ge massor av åskådare på båda matcherna. Det har hänt tidigare och då gjorde vi så. Har för mig att FruktHamster snyggt la sitt kort i baren mellan matcherna och det blev massor av folk och en jättefin dag för Luleå Hockeys damer och herrar.

Men så gör man inte i Pölsan och jag ger mig fan på att man inte vill låta damerna störa herrarna; dåligt, i så fall.

Men nu ska dammatchen spelas. DamPölsan mot Luleå och härligt nog kommer viktiga Ronja Savolainen att spela. Senast, när vi slog DaMooDoo i semi såg ju Ronja ut att bli svårt skadad, men tack-och-lov spelar hon.

Många i media fokuserar på DamPölsans storstjärna Laura Stalder, som i sin karriär i Sverige nått final fyra av fem gånger (undantag pandemisäsongen), första två gångerna med DamPungen, nästa två med DamPölsan, och alla fyra gångerna mot Luleå som vunnit, vunnit, vunnit och vunnit. Efter finalen flyttar Stalder hem till Schweiz och nu verkar media heja på att Stalder ska få femte gången gillt och äntligen vinna SM mot Luleå.

Nå. Vi får i alla fall spela om det.

Matchen igång, vi har kört tre minuter, 0-0.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DamPölsan kämpar in 1-0 efter sex minuter. En lös puck i Luleås målvaktszon och större delen av båda lagen kämpar frenetiskt får att peta pucken i önskvärd riktning. DamPölsans Anna Meixner är den som lyckas och pucken petas in i Luleås mål.
Kommentera