Luleå HF

116443 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2497500

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hockey idag:

• 18.05 DamPölsan-Luleå Hockey SM-final match ett
• 19.00 Warulfven-Fiskrenset SM-kvartsfinal match ett
• 19.00 Öret-Timret SM-kvartsfinal match ett
• 19.00 DamRenset-DamApan SDHL-kval utan betydelse
• 19.00 Trottoaren-Luleå Hockey J20 Nationell Topp10

Är väl den första matchen vi framför allt är intresserade av. Luleå har slagit DamPölsan i final 2021 och 2022 och frågan är om DamPölsorne kan ändra på det nu. Under säsongen har de vunnit två matcher mot oss, medan vi vunnit två matcher mot dem. Svårt att veta hur den finalen kommer att sluta och den första matchen blir av stor betydelse!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läget i hockeymatcherna:

• Final DamPölsan-Luleå Hockey 1-1 efter två perioder
• Kvart Warulfven-Fiskrenset 1-1 efter en period
• Kvart Öret-Timret 2-0 efter en period

• Kvalserien DamRenset-DamApan 1-1 efter en period
• J20 Trottoaren-Luleå Hockey 0-0 efter en period
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Alldeles strax nedsläpp av finalen om SM i damhockey mellan Luleå Hockey och DamPölsan.

Matchen har flyttats till idag, fast den skulle ha spelats i morgon lördag eftermiddag. I morgon kväll spelas även Pölsan-Malmet match 3 i herrkvalet. Hade det varit Luleå skulle vi förstås ha kombinerats och att biljetterna för ´damhockeyn och herrhockeyn kombinerats, framför allt för att ge massor av åskådare på båda matcherna. Det har hänt tidigare och då gjorde vi så. Har för mig att FruktHamster snyggt la sitt kort i baren mellan matcherna och det blev massor av folk och en jättefin dag för Luleå Hockeys damer och herrar.

Men så gör man inte i Pölsan och jag ger mig fan på att man inte vill låta damerna störa herrarna; dåligt, i så fall.

Men nu ska dammatchen spelas. DamPölsan mot Luleå och härligt nog kommer viktiga Ronja Savolainen att spela. Senast, när vi slog DaMooDoo i semi såg ju Ronja ut att bli svårt skadad, men tack-och-lov spelar hon.

Många i media fokuserar på DamPölsans storstjärna Laura Stalder, som i sin karriär i Sverige nått final fyra av fem gånger (undantag pandemisäsongen), första två gångerna med DamPungen, nästa två med DamPölsan, och alla fyra gångerna mot Luleå som vunnit, vunnit, vunnit och vunnit. Efter finalen flyttar Stalder hem till Schweiz och nu verkar media heja på att Stalder ska få femte gången gillt och äntligen vinna SM mot Luleå.

Nå. Vi får i alla fall spela om det.

Matchen igång, vi har kört tre minuter, 0-0.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja, vad ska man säga. Förväntade mig inte att RBK skulle vara i kvartsfinal. Inte heller att RBK skulle vända och vinna mot Lif, Och nu 1-0 mot SAIK. Kanske har de hittat ett spelsätt som är effektivt. Hursomhelst kan det mycket väl ändå bli Växjö och SAIK som går vidare. Men om det blir RBK och Luleå så blir man glad. Slutspel är något annat än serielunk så allt känns möjligt.
Kommentera