Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2498736

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleås lag har kommit upp. Jonas Berglund får alltså spela back i fortsättningen, eftersom #44 tydligen fick en fraktur i tummen efter att ha blivit slagen med en läjkersklubba på handen redan i matchinledningen i platssjö. Vilket zebrorna struntade i. Förstås. Med även Sellgren skadad och borta för säsongen betyder det att Pyrochta fortsatt tar ordinarie plats samt att Engsund och Erik får spela extremt mycket - närmare en halvtimme var senast nere i platsjö.

Det är som det är. Att #44 nu försvunnit innebär viss försvagning offensivt, där han tillfört en del, men också att vi slipper se hans frekventa misstag i vår egen zon där han slänger iväg puckar hur som helst när han inte försöker komma på vilken position han har i uppdrag att hantera.

Mer att kommentera när det gäller linorna. Vår starkaste offensiva lina försvagas rejält när Fröberg-Shining Shinnimin inte får Komarek med sig utan i stället Sallinen som är betydligt svagare.

Komarek saknas alltså sedan han utan puck blev tacklad i huvudet av en läjk senast. Komarek försökte spela vidare i matchen av pliktkänsla men med tidigare hjärnskakningsproblematik var det olyckligt och jag tror inte han kommer tillbaka nu.

Det är riktigt j-a usel att konstatera att zebrorna trots att de videokollade bara gav 2 min interferens för överfallet och sedan att den f-e lärlingen - ansvarig för spelares säkerhet - som vanligt struntade i att rapportera till DIFiplinnämnden som han av princip gör, när det är en Luleåspelare som drabbas.

Nu "lyckades" alltså plastläjkers skada två Luleåspelare som inte kan spela mer denna säsong. Vilket låtsaszebrorna gav 0+2 min för, inklusive att lärlingen struntade i. Inte så konstigt, så höll de ju på med hela förra slutspelet och fortsätter eftersom det "bara gäller Luleå".

Mer anmärkningsvärt att Komarov nu går in och placeras i fjärdelinan med Nikupeteri och Mattsson. Varför, undrar man? Förhoppningen har ju varit att Komarov skulle visa erfarenhet, styrka och vinnarinstinkt nu när det är slutspel.

En gissning kan vara att Komarov inte är på, utan lika ointresserat osynlig som han varit i serien efter att inledningsvis under hösten tillfört betydligt mer.

Men jag tror inte att det är så. Snarare att hans skadade ben fortfarande är lite tveksamt och att han därför placeras i en lina som inte planeras få så mycket speltid.

Intressant att Luleå som 13e forward har med sig B-junisarnas kapten Fredrik Granberg. Detta eftersom Luleås A-junisar är nere i Dalom för slutmatcherna i J20 topptio där de möter toppkonkurrenterna trottoaren och morsan. Igår spöade man trottoaren men i matchen idag mot morsan torskade man knappt med 3-1 vilket innebar att morsan lyckades knappt passera Luleå i tabellen och vi blev därför tvåa i sluttabellen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ser nu att laguppställningen, presenterad av Luleå två timmar innan match, ändrats till en timme innan match när Luleå meddelat laget till förbundet. Bulan switchar Sallinen och Mattsson och sätter nu Fröberg-Shinnimin-Mattsson tillsammans, medan Sallinen får gå med Komarov och Nikupeteri i fyran. Svårt att gissa vad det kan innebära.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nedsläpp i Delfinen mot plastläjkers om en halvtimme där vi förstås slipper oljudet från cykloppubliken där nere, menandet lär inte spela någon roll.

Svårt att se hur vårt anfallsspel ska kunna åstadkomma mer än enstaka målchanser på plastläjkers extremt effektiva betongförsvar. Det blir likadant som det såg ut i torsdags och under SHL.

Vi kan ju också visa upp ett starkt försvar, om än långt ifrån lika bra som läckers dito, men Läjkers anfallsspel - som visserligen inte tillhör seriens bättre - är dock tillräckligt starkt för att måla på oss.

Det bästa vi kan uppnå i match mot läjkrarna tycks vara 0-0 men mer sannolikt att de får in lite mål då och då.

Pessimistiskt? Ja kanske. Men realistiskt. Hoppas vara usel bedömare. Vennergrus har ju faktiskt tippat 4-0 i matcher för läjkers och det ger ju visst hopp om att vi har flyt och kniper en match.
Kommentera