Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2505164

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Uppgifter till Sporten gör gällande att det kommer ske ett byte av domare inför Luleå Hockeys kvartsfinalmatch på onsdagkvällen. Detta ska vara till följd av händelserna i måndagens match.

I måndagens kvartsfinalmatch mellan Växjö Lakers och Luleå Hockey fick domarinsatsen stor kritik från Luleå som hade 61 utvisningsminuter. Speciellt uppmärksammad blev sekvensen i tredje perioden där två spelare plus Luleås tränare Thomas "Bulan" Berglund blev utvisade på grund av snack med domarna Marcus Linde och Andreas Harnebring.

I samma situation uppger även Luleå-backen Oscar Engsund att han blev kallad "dum i huvudet" av en av domarna.

– Jag förstår att domarna blir irriterade på oss till slut men sånt språk ska man ändå inte använda, berättade Engsund.

Sent under tisdagskvällen nåddes Sporten av uppgifter som gjorde gällande att det, till följd av händelserna i måndagens match, kommer ske ett domarbyte till onsdagens kvartsfinal i Luleå. En av huvuddomarna som dömde i måndags, Marcus Linde, var planerad att bilda duo med Johan Nordlöf, men detta ändrades under runt 13-tiden på tisdagen.

SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi kommenterar aldrig domartillsättningar förrän de offentliggörs två timmar innan matchstart. Vi har tagit ut tolv domare till slutspelet och vi rullar runt på domarteam hela tiden.

Mikael Nord ska vara Lindes ersättare, vilket innebär att samma domarteam som dömde tisdagens kvartsfinal mellan Färjestad och Frölunda, nu även dömer i Luleå dagen efter. Ett ovanligt drag, men Thorsbrink dementerar att något beslut ska ha tagits till följd av händelserna i Växjö.

Det var inget som dök upp från matchen i måndags?

– Absolut inte.

KOMMENTAR
Det blir ju patetiskt när det fickljumme skämtet till "domarna gör aldrig fel" Thorsbrink uttalar sig: Nej, det har ingenting att göra med matchen i måndags.

Ger mig fan på att Linde inte vågar visa sig i Delfinen efter att ha fått hysteriskt tuppjuck inför plastpubliken i plastsjö, tappat koncepterna, dömt emot Luleå för det minsta, blundat för Plastläjkers regelbrott och när Luleå protesterar visslar ihjäl sig och dömer på 38 sekunder 2 min + 2 min + 20 min på Luleå för Abuse of officials, lägger till ex extrautvisning på Luleå, samt förklarar för Engsund att "du är dum i huvudet".

Nord och Skellefteåmannen, alltså. Som kommer till Delfinen med inställningen att "nu ska vi vara tuffa och visa att vi inte blir rädda för Luleå och Luleåpubliken som förstås är skitförbannade efter att ha drabbats av zebralindes galenskap". Det kan knappast gynna oss.

Jaja. Skadan är ju redan skedd och man har redan ställt in sig på att slutspelet för vår del är över på fredag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleås lag är uppe. Noterar att den sympatiska Komarek går in igen och hoppas verkligen att det är ett klokt beslut och att han inte vill vara tapper och hjälpa laget trots att han inte är helt ren från hjärnskakningsproblematik.

En skada han fick redan i första perioden i första matchen i Plastsjö, då han inte hade puck när plastläjkersspelaren busen Ludwig Nilsson tyckte att det var en god idé att tackla Komarek i huvudet, fällde denne till isen, fick 5 min av zebrorna primärt samt granskning för eventuellt matchstraff. Men sedan Marcus skämtet Linde - allt medan barnen bland plastpubliken ii plastsjö under tre minuterar visslade och skanderade FILMALE, FILMALE, FILMALE - sett på film och pratat med högste ansvarig för spelarnas säkerhet, Lärling i situationsrummet, döpte de om det hela till "interference" och drog ned till 2 min, och fick applåder av plastpubliken.

Komarek har ju sedan stått över och man hoppas att hjärnskakningstrappan passerats OK nu och att han inte riskerar någonting.
Kommentera