Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2505670

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sparka sylvassa skridskor högt upp i luften mot motståndare. Är det OK?

Naturligtvis inte. Det är så självklart otänkbart att man inbillar sig att ingen spelare skulle drömma om att utföra något så vidrigt. Så när det sker förutsätter man utan att fundera på saken att det måste vara en olyckshändelse.

Kan vi lita på det?

Jag är tveksam, tyvärr. Jag anser att varje sådan situation måste granskas i detalj för att efter noggrann analys bedöma om det verkligen var en olyckshändelse. Eller om det var en medveten och avsiktlig åtgärd i syfte att skada motståndare.

ALla inser ju att om det var avsiktligt är det övergrepp som i farlighetsgrad ska jämställas med checking to the head eller knätacklingar. Eller värre.

I år har vi sett två sådana situationer.

Igår när ex-apan Lundberg i nära kontakt med Komarek går omkull och då sparkar ena skridskon rakt upp i luften och då skär sönder Komareks handled med bland annat ruptur av en sena men tack-och-lov ingen artärskada och troligen ingen nervskada som följd.

Var det en olyckshändelse? Jag är faktiskt tveksam till det. Se situationen hur Lundberg på isen sparkar rakt upp mot Komarov. Känns inte som en olycka tyvärr. Om man i motsvarande fall är överens om att spelare är ansvariga för sin klubba måste det vara ännu mer naturligt att hävda att de också är ansvariga för sina skridskor som i jämförelse kan vara rena mordvapnet. Lundberg visste att praxis är att ingen ifrågasätter hans vidriga spark och drog sig inte för att skära av handleden på Komarek.

Men jag har sett värre. Under säsongen spelade Luleå en match mot Apan där den lille fuskaren Swin-gerli gick omkull (han är seriens ledande utförare av "benen försvinner") i en närkontakt med Tyrväinen. Och då sparkade Swingerli ena benet i en elegant cirkel där den lottade skridskon nådde 1.5-2 meter uppe i luften och likt en bödels halshuggsyxa riktade in sig på Tyrres huvud. I samma bråkdel av en sekund sträckte sig Tyrre åt sidan för att passa pucken vidare och då vevades swingerlis skridsko förbi Tyrres ansikte med någon centimeters avstånd. Skulle Tyrre inte ha flyttat huvudet under en bråkdel av en stund skulle skada blivit hur stor som helst; troligen genom att skära igenom Tyrres ansikte med följd att ögon och tänder kastats ut och en massiv arteriell blödning skulle ha blivit följden.

Vad sa DIPiplinnämnden? Blev swingerli avstängd 20-30 matcher eller på livstid?

Ingendera. Eftersom ingen anmälan skedde och inte ens kommentatorer och andra reagerade på det. Var ju en "olyckshändelse".....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det beror på i vilket lag de spelar i t ex Folin som försökte halshugga en av de våra som liggande fick flera crosschecking mot halse. Avstäng nej för då hade säkert 12000 suttit i sektariatet och påverkat än mer än vanligt. Ja förväntar mig att VF kommer att spela över gränsen ostraffat och vi kommer garanterat få mängder av pissutv då 12000 tvingar sekteriatet och domare skall göra som de vill. Förväntar mig en förlust ikväll. Spännande blir dock om en dynasti får möta Karlskoga nästa säsong.

PS Har någon hört något om Läxand på sistone 😂
Kommentera