Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2555589

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
0-2 till Luleå efter första perioden. Därmed sammanlagt 6-2 för Pite. Mycket tydligt att våra spelare gått på is först nyligen och att det är många nya spelare i laget för de har svårt att hitta varandra. Väldigt svårt. Men nu har de i alla fall en period i benen. Tycker att Pite inte alls ser så kassa ut, vore kul om de kunde ta steget upp i Allsvenskan efter denna säsong. Så får vi börja nästa DM-final med "bara" underläge 0-3.

Och att de blir av med Apan som t.o.m. försökte hävda att de var ett av obygdens lag, man kräks. Så kan vi också etablera det naturliga samarbetet mellan Luleå och Pite, ungefär som vi hade det med Aspis för några år sedan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå fick två utvisningar och Pite fick spela 5 mot 3 ett tag, men då skärpte sig Luleå och Pite hade nästan inget att komma med under PP. När Luleå blev fulltaliga spelade Limpan fram Ponta som satte 0-3 (sammanlagt 6-3 för Pite).

Kanske, kanske har vi chans att vinna DM? Det var ju c:a 90 år sedan Luleå vann DM första gången. Inte så konstigt då, eftersom det var Norrbottens då enda hockeylag - IFK Luleå och Luleå SK - som möttes.

Då talar vi ett dryg decennium innan Apans bandyspelare ville försöka pela hoki, men fick lägga ned försöket eftersom isarna smälte, och köra sexfingrad baljor i stället.

Nu sätter också Tyrre 0-4 (sammanlagt) 6-4 och under andra perioden börjar spelet fungera bättre för Luleå.

Kul att se Pite spela i nästan helt röd mundering, men tomma dräkter i övrigt.
Kommentera