Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2555590

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå fick två utvisningar och Pite fick spela 5 mot 3 ett tag, men då skärpte sig Luleå och Pite hade nästan inget att komma med under PP. När Luleå blev fulltaliga spelade Limpan fram Ponta som satte 0-3 (sammanlagt 6-3 för Pite).

Kanske, kanske har vi chans att vinna DM? Det var ju c:a 90 år sedan Luleå vann DM första gången. Inte så konstigt då, eftersom det var Norrbottens då enda hockeylag - IFK Luleå och Luleå SK - som möttes.

Då talar vi ett dryg decennium innan Apans bandyspelare ville försöka pela hoki, men fick lägga ned försöket eftersom isarna smälte, och köra sexfingrad baljor i stället.

Nu sätter också Tyrre 0-4 (sammanlagt) 6-4 och under andra perioden börjar spelet fungera bättre för Luleå.

Kul att se Pite spela i nästan helt röd mundering, men tomma dräkter i övrigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Lule har kommit igång allt bättre i andra perioden och Pite har allt svårare att få till något alls. Nu har de i alla fall bytt vakt. Ställningen fortfarande 0-4 dvs 6-4 sammanlagt.

Bulan kör hårdare med de nya linorna som inte känner varandra ännu, men när Limpan är inne med Tyrre och Ponta, ser man vilken toppstjärna Limpan är. 23 miljoner + bonus i KHL och säkert en massa i Schweiz också, men han väljer igen att komma hem för säkerligen långt mindre.

Där kan man tala om moderklubbskärlek. Jämförfört med t ex köpespelaren highsticking som övergav MooDoo och för pengar spelade för Apan dock med många avbrott då han misslyckades i NHL, AHL och KHL.
Kommentera