Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2557230

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Övergripande intryck från träningsmatchen mot Apan.

Luleå kommer som vanligt att bygga bakifrån. Lassi tar allt han kan ta, men framför honom måste finnas väl fungerande backpar och det kommer att ta tid innan vi är där och det är bara att vänta in det. Får ta den tid det behöver och skulle inte överraska om det kan dröja långt in på hösten. Själin och Sellgren borde väl få ihop det. Men sedan ska Erik lyckas med Jansson med. Och framför allt ska Laaksonen och Hardegård komma in i Bulanhockeyn och det kan ta tid. Hoppas att Laaksonen inte tar vid efter slarv-Eddie och slö-Jonathan.

Kom ihåg att i fjol tog det nästan hela serien innan backarna fick ihop spelet som sedan fungerade utmärkt när vi mötte Oskars och sedan Plastläjkers. Hoppas det går snabbare i år. Mycket snabbare.

Sedan ska linorna också klicka in i försvaret, men det kräver som sagt att backparen säkrat upp sitt.

Och sedan...kan det offensiva spelet få klicka in. Vi har flera starka namn redan och offensivt hopp på flera nya vingar och backar.

Det KAN bli bra. Men det kommer att ta tid.

Apan å sin sida gör en besviken. Nu när de blivit av med Milkman som bara bidrog med fulspel, med fuskswingerli och med highsticking hade man ju hoppats att de skulle spela hockey. Men Lindberg, Lindholm och Granberg tycks tillföra ökat fulspel av Apan, som hade de inte kunnat hämta sig sedan Warulfven krossade dem med fysisk hockey i slutspelet för några år sedan. Bortåt hundra brutala crosscheckingar i ryggen, fula pååkningar på ej tacklingsbara spelare och så vidare. Är det så här de ska locka tillbaka publiken i Aparenan?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det jag såg av Luleå igår kväll så har de mycket att jobba på.men är ju början av säsongen det löser sej säkert skottstatistiken igår kväll 42-10 säger allt.
Kommentera