Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2557629

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Gludfinal i sparkbolls-VM för damer och Spanien har 1-0 efter första halvleken, där spanjorskorna varit bättre än engelskorna. Men inget är klart förrän det är klart. (TILLÄGG: Men nu är det klart. Spanien värdiga vinnare. Men man får en dålig smak i munnen av att se hur de faller och maskar hela tiden mot slutet, precis som de gjorde mot Sverige i semifinalen, då en liten, svag brasiliansk domare gav dem betalt för allt, troligen efter att själv ha fått "extra betalt").

Tänka sig att Spanien torskade mot Japan med 0-4 i gruppspelet, och nu är de i final. Tycker att spanska backlinjen är lite tveksam, men lyckas de med sitt tikataka på mittfältet slipper ju försvaret jobba så mycket. Och shit så duktig spanjorskan Paralluelo är. Tydligen har hon kört proffssparkboll bara under ett år och man undrar hur duktig hon kan bli med ytterligare års erfarenhet.

Sverige tog alltså brons efter att ha varit rejält mycket bättre än the Matildas i går. Svenska sparkbollsförbundet hade ju lovat att damerna skulle hyllas när de kom hem, om de tog medalj, och efter dragkamp mellan Fjollträsk och Göttlaburg bestämdes att de skulle hyllas i Kungsträdgården i Fjollträsk.

Men för ett par dagar sedan beslutade förbundet att det inte skulle bli någon hyllning "med hänsyn till den ökade risken för terrorattentat". Som ett eko av Tjommens ställ in slutspelet och kvalspelet så att "Trottoarkanten får en gratisplats i SHL" eller - som han falskeligen uttryckte saken - så att "vi visar samhällsansvar"...

Den ökade risken en följd av att det bränns religiösa böcker på Stockholms gator, ett förfarande som naturligtvis är gravt olämpligt, men försvaras av omdömeslösa dårfinkar, varav vissa "politiska". Utan att de tas i örat av sin führer, som tycks upptagen med att ta dicpics.

Ja, vad säger man? Skulle de ställt in hyllandet av herrarnas bronslag sedan de grävt glud i US of D? Nej, det tror jag inte. Kanske de erbjuder damerna en cykel med Zlatans autograf? Igen?

Man kan nog konstatera att det sitter likadana betonghäckar av gamla gubbar i sparkbollsförbundet som i hockeyförbundet. Boll har ju Reinfeldt som borde vara PK, men han har nog inte hunnit in ännu. Medan hockeyn har den osynlige sillmjölken som inte bryr sig om annat än hålla sig väl med övriga betonghäckar.

Man skäms!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och hur kommer det att gå för Trottoarkanten?

Faktum är att de mycket troligt skulle ha sparkats ur SHL våren 2020. På samma sätt som de sparkats ur snabbt gång på gång sedan de åkte ur Elitserien men lyckats åstadkomma återtåg efter återtåg, finansierade av bland annat inköp av trottoarkanter.

De skulle säkerligen våren 2020 fått sällskap ut ur SHL av Oskarshamn som då debuterat i Elitserien men inte hållit måttet.

Ersättarna skulle troligen ha blivit BurkÖlen eller MooDoo eller möjligen Timret.

Men de norrlandslagen fick inte chansen och ingen brydde sig när det i andra vågskålen fanns chansen att rädda kvar nationellt "älskade" (enligt självutnämnda experter) Trottoarkanten i SHL.

Även om Tjommens argument påstods vara att "visa samhällsansvar".

Beslutet togs inom några dagar. Hade man haft mer is i magen skulle man förstås ha avvaktat beslutet och troligen spelat klart kval och slutspel senare under våren utan åskådare.

Collateral damage drabbade förstås Luleå som vunnit SHL överlägset och speciellt på våren varit i toppslag och enkelt spöat övriga konkurrenter. En handfull lag har under Elitserien SHL:s historia vunnit serien med fler poäng än Luleå gjorde, och dessa klubbar vann enkelt slutspelet och tog glud därefter. Det hade förstås Luleå också gjort och därför räknar jag själv Luleå som inofficiell guldvinnare 2020. Så några j-a 26 år sedan vi vann glud accepterar jag inte.

Men det blev förstås räddningen för såväl Trottoarkanten som Oskars. När de nu blev kvar visade båda klubbarna stor skicklighet på att leta upp och rekrytera toppforwards och därmed har lagen lyckats utmärkt och hållit sig kvar tre säsonger till.

Kommer de att kunna fortsätta lyckas såväl?

Kanske, kanske inte.

När det gäller Trottoarkanten är det ju mycket illavarslande att höra om deras problem att genomföra årsmöten och få till en styrelse vilket bara landat i kaos efter kaos. Att de inte kan enas indikerar ju att det kan bli en besvärlig säsong. För röta i ledningen brukar ofelbart droppa nedåt i föreningar och drabba verksamheten förr eller senare. Blir 2023-24 säsongen då Trottoarkanten når sitt nya återtåg? Till det allsvenska träsket?

Det här historiska vurmet för att inte säga dyrkandet av Trottoarkanten brukar förklaras med att Trottoarkanten lyckats med att hålla så hög nivå - ibland som bäst i Sverige - under så många år, fast de kommer från "Lilla Leksand" med bara några tusen invånare. Bara att älska, tycker de självutnämnda experterna, eftersom de läst att tidigare självutnämnda experter tyckt samma sak.

Att det varit fel från början till slut lyckas ingen upptäcka. Men på den här sidan brukar vi ju satsa på riktiga fakta och leta upp sanningen innan vi tycker till.

Så låt oss göra det.

Orten Leksand har 6 000 invånare. Men kommunen Leksand har 16 000. Fortfarande inte så mycket.

Men två mil bort har vi Rättvik med ytterligare 11 000. Och mindre än 5 mil bort har vi Borlänge med 52 000 och Falun med 60 000.

Inom typ en halvtimmes resa från Leksand "hittar vi" runt 140 000 invånare.

Jahaja. När vi letar fram fakta finner vi alltså att bara de tre storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö har större spelar- och publikunderlag än Trottoarkanten. Trottoarens underlag är alltså ungefär lika stort som alla övriga föreningar; ja klart större än många föreningars.

När vi nu känner sanningen är det verkligen dags att lägga av med detta älskande av "Lilla Leksand som är så hemskt mycket duktiga".

Men de självutnämnda experterna har ju ytterligare ett argument: Lilla Leksand är så älskade även av övriga föreningar och hockey-Sverige vilket "bevisas" av att de ofta drar mycket folk även på bortamatcherna?!

Ja, du. Dalarna är till folkmängden större än hälften av Sveriges regioner. Och dessutom med rejäl avflyttning av folk för att de ska söka arbete på andra platser. Så när Trottoarkanten kommer till t ex Hovet i Stockholm för att spela bortamatch finns där många tusen nedflyttade masar som tar chansen att få se Trottoarkanten live tillsammans med andra nedflyttade masar.

Är inte det minsta konstigt. Vilket man får reda på när man tar reda på fakta. Men det gör förstås inte de självutnämnda experterna, eftersom de redan "vet" att Trottoarkanten älskas av hela hockey-Sverige. De tror att supportrar av andra lag kastar sig över biljetter till hemmamatcher då Trottoarkanten kommer på besök, eftersom "alla älskar Trottoaren" av nån anledning. Vilket naturligtvis är lögn, det begriper alla som begriper hockey. Till skillnad från självutnämnda så kallade experter.

Detta om "lilla" Trottoarkanten.

Men om det ordnar sig med ledningen av föreningen och med Trottoarens hockey kommande säsong?

Det vet vi inte ännu. Men det kommer att visa sig.
Kommentera