Luleå HF

116439 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2564015

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
I kuriren, som följde matchen, skriver man följande:

"Snacka om dramatisk slutminut i den sista gruppspelsmatchen. Norrbotten var redan klart för slutspel och låg under med 2–3 mot Västerbotten.

Ett Västerbotten som hade pressen på sig att vinna, vid en förlust skulle Ångermanland få chansen att med en vinst mot avsågade Jämtland/Härjedalen kunna stjäla andraplatsen i den sista matchen i gruppen.

Med 25 sekunder kvar såg det ut som att Norrbotten var långt ifrån en kvittering när pucken var i egen zon.

– Det gäller att ta fram det bästa man har i laget och att alla är med på det, säger Norrbottens tränare Petri Angeli.

Sedan kom magin. En lovande spelvändning bromsades upp. Pucken hamnade hos Kim Keskitalo, HaparandaTornio, bakom Västerbottens mål. Han slog pucken bakom ryggen in på mål till en fri Elias Gunnarfeldt, Luleå, som kvitterade med 17 sekunder kvar.

– Sen var det egentligen bara att vi skulle pressa framåt och fortsätta sista sekunderna också. Att försöka skapa någonting och det gav oss en yta. Vi fortsatte med samma killar som var heta ute på isen. Det lönade sig, säger Angeli.

Västerbotten vann den efterkommande tekningen, men körde sedan bort sig totalt. Piteå Hockeys Carl Lundberg spelade över till en fri Måns Josbrant, också Piteå, som direktsköt in segermålet med 8 sekunder kvar.

Josbrant var dessutom inte klar över att han skulle spela efter kvitteringsmålet. Han var på väg ut i båset.

– Ja, vi skickade tillbaka honom på isen, säger Angeli.

Mirakelvändningen fixade gruppsegern i Östersund och nu väntar slutspelet i Gävle den första veckan i november.

Peter Angeli är förstås nöjd med sitt lag som börjat några matcher lite trögt, men alltid varit bäst i andra perioden.

– Det finns en bra tävlingsinstinkt i laget. Vi har ett lag som kan möta alla lag. Vi har fyra formationer som presterar på olika sätt, som är riktigt vassa och bra.

För Västerbotten blir det några nervösa timmar. 17.30 börjar Ångermanlands match mot Jämtland/Härjedalen och en seger för Ångermanland betyder att laget går vidare."

Vad skriver Norran?

Ingenting, som vanligt, när det är negativt för obygden. Rapporterar vi inget kommer obygdens folk inte att få reda på det. Objektiv faktabeskrivning när den plitas ned med tolv fingrar på tangentbordet.

Kuriren har dock inte upptäckt att det bara blir Norrbotten till slutspel från Norrlandsgruppen. Illa, illa, jag mår illa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu meddelar svenska medier att Adam Reideborn uttalat sig i schweiziska tidningen ”Blick” där man frågade honom varför han bestämde sig för att stanna kvar i Moskvas arméklubb trots kriget?

Det var inte så lätt att byta klubb, svarade Reideborn.

30 april 2023:
”Ishockeymålvakten Adam Reideborn blev i går rysk mästare med CSKA Moskva sedan laget vunnit den avgörande finalmatchen mot AK Bars Kazan. Nu öppnar han för att förlänga med klubben, som är känd som ryska arméns lag. – Om CSKA vill behålla mig så kan vi förhandla.

31 Maj 2023
Nu har CSKA:s GM Igor Esmantovich meddelat att CSKA och Adam Reideborn hade kommit överens om att Reideborn skulle spela för CSKA även säsongen 2023-2024. Men när KHL beslutade om nya regler för antal utländska spelare per lag bestämde sig CSKA för att inte ge Reideborn nytt kontrakt utan satsa på sina ryska målvakter. Det var den enda anledningen till att Reideborn, som ville stanna i ryska arméns lag CSKA i KHL, inte blev kvar.

När det gäller den kritik mot Adam Reideborn som förekommit i Sverige med anledning av hans upprepade beslut att stanna i CSKA skrev Adams syster Sofie på Twitter: ”Det är SKITSAMMA vad alla andra tycker, vad alla andra har för åsikter.” Nu kommenterar Adam det med att ”Sofia säger vad hon vill säga, vilket inte är särskilt populärt i Sverige."


KOMMENTAR
• Reideborn stannade kvar i ryska arméns lag CSKA i KHL våren 2022 trots det ryska överfallskriget i Ukraina.
• Reideborn stannade även kvar i CSKA under säsongen 2022-2023.
• Reideborn kom överens med CSKA för säsongen 2023-2024.

Hans enda kommentar är alltså att ”Det var inte så lätt att byta klubb.”

Men nu vet vi att Adam Reideborn maj 2023 beslutat skriva nytt kontrakt och bli kvar i CSKA för kommande säsong, men fick sparken.

Sammanfattningsvis handlar det bara om egna inkomster för Adam Reideborn. Han har inte haft några problem med att spela för ryska arméns lag CSKA trots att ryska armén i ett överfallskrig dödar civilbefolkning Ukraina. Det skiter han i och räknar i stället sina trettio silverpenningar.

När Adams syster Sofia Reideborn ger sitt stöd till dessa Adams beslut får hon inte kritik för sin åsikt, enligt Adam, utan för att ”hon säger vad hon tycker” något som ”inte är populärt i Sverige”, också det enligt Adam.
Kommentera