Luleå HF

116439 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2564010

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
puffe: Om rörmokare: äsch, försök fixa det själv, det går nog. Här på Öland åkte vi på en j-a mygelnisse som ansåg sig ha rätt att ta överjävligt betalt av de han uppfattade som 08:or. Jag blev skitförbannad och tänkte att så j-a många saker jag fixat i livet ska jag väl kunna fixa rörarbete med. Och det har jag sedan dess gjort, förutom rördragning och sådant i huset även tre avlopp ända ut på markerna med avloppshantering. Som plåster på såren får du ta del av den limericks som valts till världens bästa

There was a young plumber of Leigh
Who was plumbing a girl by the sea.
She said, "Stop your plumbing,
There`s somebody coming!"
Said the plumber, still plumbing, "It`s me.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
I kuriren, som följde matchen, skriver man följande:

"Snacka om dramatisk slutminut i den sista gruppspelsmatchen. Norrbotten var redan klart för slutspel och låg under med 2–3 mot Västerbotten.

Ett Västerbotten som hade pressen på sig att vinna, vid en förlust skulle Ångermanland få chansen att med en vinst mot avsågade Jämtland/Härjedalen kunna stjäla andraplatsen i den sista matchen i gruppen.

Med 25 sekunder kvar såg det ut som att Norrbotten var långt ifrån en kvittering när pucken var i egen zon.

– Det gäller att ta fram det bästa man har i laget och att alla är med på det, säger Norrbottens tränare Petri Angeli.

Sedan kom magin. En lovande spelvändning bromsades upp. Pucken hamnade hos Kim Keskitalo, HaparandaTornio, bakom Västerbottens mål. Han slog pucken bakom ryggen in på mål till en fri Elias Gunnarfeldt, Luleå, som kvitterade med 17 sekunder kvar.

– Sen var det egentligen bara att vi skulle pressa framåt och fortsätta sista sekunderna också. Att försöka skapa någonting och det gav oss en yta. Vi fortsatte med samma killar som var heta ute på isen. Det lönade sig, säger Angeli.

Västerbotten vann den efterkommande tekningen, men körde sedan bort sig totalt. Piteå Hockeys Carl Lundberg spelade över till en fri Måns Josbrant, också Piteå, som direktsköt in segermålet med 8 sekunder kvar.

Josbrant var dessutom inte klar över att han skulle spela efter kvitteringsmålet. Han var på väg ut i båset.

– Ja, vi skickade tillbaka honom på isen, säger Angeli.

Mirakelvändningen fixade gruppsegern i Östersund och nu väntar slutspelet i Gävle den första veckan i november.

Peter Angeli är förstås nöjd med sitt lag som börjat några matcher lite trögt, men alltid varit bäst i andra perioden.

– Det finns en bra tävlingsinstinkt i laget. Vi har ett lag som kan möta alla lag. Vi har fyra formationer som presterar på olika sätt, som är riktigt vassa och bra.

För Västerbotten blir det några nervösa timmar. 17.30 börjar Ångermanlands match mot Jämtland/Härjedalen och en seger för Ångermanland betyder att laget går vidare."

Vad skriver Norran?

Ingenting, som vanligt, när det är negativt för obygden. Rapporterar vi inget kommer obygdens folk inte att få reda på det. Objektiv faktabeskrivning när den plitas ned med tolv fingrar på tangentbordet.

Kuriren har dock inte upptäckt att det bara blir Norrbotten till slutspel från Norrlandsgruppen. Illa, illa, jag mår illa.
Kommentera