Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2574279

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter andra perioderna:

• Luleå HF - Linköping HC 3-1
• Frölunda HC - Rögle BK 5-2
• Växjö Lakers HC - Timrå IK 2-1 samt i början av tredje: 2-2
• IF Malmö Redhawks - MoDo Hockey 1-2

Ja, jädrar i det hur fint Luleå spelar nu. Imponerande och glädjande att se att på backsidan har Hardegård och Laaksonen klivit fram som offensiva vapen och det gäller också Sellgren som tagit ett rejält kliv uppåt jämfört med förra säsongen. Att ha sådana fina verktyg uppe vid blå öppnar för linorna som gör det riktigt bra. Både Shinnimin och Kempe har etablerat sig som starka nycklar i sina linor och Limpan drar sina kamrater samtidigt som han själv skrämmer skiten ur alla försvar. Och Warden utmärkt i mål! Tycker att Luleå oväntat tidigt på säsongen lyckats etablera ett härligt lagspel och det ska bli ännu bättre ju längre tiden går!

Och närmare 40% PP-effektivitet, samt 95% BP-effektivitet. Ojojoj, övriga lag måste vara livrädda att spela fysiskt mot oss för att riskera att det blir utvisningar:-)

Kul att både MooDoo och Timret hänger med också. Och hoppas båda de lagen lyckas undvika elaka uddamålsförlusten, vilka kan bli dyra framöver om det börjar krångla lite.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutresultat för eftermiddagsmatcherna:

• Luleå HF - Linköping HC 4-1
• Frölunda HC - Rögle BK 8-2
• Växjö Lakers HC - Timrå IK 2-3 OT
• IF Malmö Redhawks - MoDo Hockey 3-4 OT

Härligt att både Timret och MooDoo tar 2p borta! I Scandal-i-Analium vinner Röglet skotten men blir krossade; Låter som Johansson-Rifalk-matchen vanns av den som lirat i KHL sedan Ryssland överfallit Ukraina.

Special teams

Luleå har nu tagit ledningen i ligan avseende PP-effektivitet med 39,13%, eftersom Trottoarkanten spelat ett PP i den pågående matchen mot Warulfven och ej målat.

Luleå leder överlägset boxplay-stats i ligan med hela 94,12%. Enda målet vi släppt in i box kom mot HuVa i torsdag när 5 sek återstod av HuVas PP. Fast var god notera att Warulfven på 12 BP släppt in 2 mål - men gjort 3 mål! Så jag anser att Ulfven är satsestetiskt bäst box i detta nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:tack för hjälpen med LHC. Som förhoppningsvis är ett lag som hamnar bakom oss
Kommentera