Luleå HF

116438 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2573852

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Full SHL-omgång idag.

• Luleå HF - Linköping HC
• Frölunda HC - Rögle BK
• Växjö Lakers HC - Timrå IK
• IF Malmö Redhawks - MoDo Hockey
• Skellefteå AIK - HV 71
• Färjestad BK - Leksands IF
• Örebro HK - IK Oskarshamn

Vi möter alltså Pungen, som tycks hålla ungefär samma nivå som de gjort många år nu: utanför slutspel, men strax ovan kval. Dock med Högberg som målvakt och denne stjäl matcher frekvent från motståndarna tydligen. Fast har visst saknats på senare tid, jag vet ej varför.

Naturligtvis en match som Luleå Hockey ska vinna hemma i Delfinen som väl som vanligt är fullsatt. Om vi inte slarvar bort matchen. Senast var det ju flera spelare som fortsatte att gå glädjande starkt, speciellt Kempe, och hoppas få se mer av det!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter andra perioderna:

• Luleå HF - Linköping HC 3-1
• Frölunda HC - Rögle BK 5-2
• Växjö Lakers HC - Timrå IK 2-1 samt i början av tredje: 2-2
• IF Malmö Redhawks - MoDo Hockey 1-2

Ja, jädrar i det hur fint Luleå spelar nu. Imponerande och glädjande att se att på backsidan har Hardegård och Laaksonen klivit fram som offensiva vapen och det gäller också Sellgren som tagit ett rejält kliv uppåt jämfört med förra säsongen. Att ha sådana fina verktyg uppe vid blå öppnar för linorna som gör det riktigt bra. Både Shinnimin och Kempe har etablerat sig som starka nycklar i sina linor och Limpan drar sina kamrater samtidigt som han själv skrämmer skiten ur alla försvar. Och Warden utmärkt i mål! Tycker att Luleå oväntat tidigt på säsongen lyckats etablera ett härligt lagspel och det ska bli ännu bättre ju längre tiden går!

Och närmare 40% PP-effektivitet, samt 95% BP-effektivitet. Ojojoj, övriga lag måste vara livrädda att spela fysiskt mot oss för att riskera att det blir utvisningar:-)

Kul att både MooDoo och Timret hänger med också. Och hoppas båda de lagen lyckas undvika elaka uddamålsförlusten, vilka kan bli dyra framöver om det börjar krångla lite.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Nähäjnä. Pungen har Högberg tillbaka och han har spaden. Då finns det risk att det kan överraska.

Luleås lag:

Goalies
31. Ward, Matteus
34. Lassinantti, Joel

1st Line
5. Hardegård, Marcus
29. Gustafsson, Erik

96. Andreasson, Pontus
21. Tyrväinen, Juhani
67. Omark, Linus

2nd Line
27. Laaksonen, Oskari
23. Sellgren, Jesper

24. Shinnimin, Brendan
20. Connolly, Jack
43. Eklind, Oscar

3rd Line
9. Jansson, Ludvig
39. Själin, Pontus

10. Emanuelsson, Einar
19. Kempe, Mario
11. Pasic, Nikola

4th Line
38. Nikupeteri, Olli
14. Berglund, Jonas
40. Lilja, David

Extra Players
17. Kant, Joel (LW)
25. Zdrahal, Patrik (LW)

Warden tar spaden för oss alltså. Bulan fortsätter med tre första femmorna, men kör nu en fjärdelina med Nikupeteri, Berglund och Lilja, medan Zdrahal och Kant kör fjärdespelare.

Zdrahal. Vars går vi? Har ju hänt tidigare både en och två gånger att spelare som rekryteras med många mål och poäng hamnar i fjärdelinor och t.o.m. som extraspelare när Bulan beslutar. I sådana positioner med begränsad speltid är det förstås svårt att lyckas med något. Slöar han på träningarna? Svårt som utomstående att bedöma men kanske Zdrahal skulle slagit igenom rejält om han placerats - inte som extraspelare - men i förstalinan. Vi har ju några spelare, som t ex Gustaf Rydahl, Christopher Mastomäki och Konstantin Komarek, som alla lyckats och varit mycket mer betydande i andra SHL-lag med annan hockey, medan de i Luleås Bulanhockey hamnat i begränsade roller.

Ja, vi får se. Känns som en klassisk Bulan att få spelarna att jobba, jobba, jobba på träningar och utan puck i matcher för att de därefter ska få kunna slå igenom offensivt.Vore ju kul om en tjeckisk landslagsspelare som Zdrahal skulle hitta rätt och leverera i Luleå.
Kommentera