Luleå HF

116297 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2583620

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
På förekommen anledning.

När någon skriver ett inlägg och framför åsikter kompletterade med fakta och argument är de fritt fram för andra att inleda en diskussion genom att bemöta de åsikter som framförs med egna fakta och så vidare. Det är så vi umgås och kommunicerar med respekt.

Det finns tyvärr enstaka personer som bara hoppar in med jämna mellanrum på olika klubbars sidor med kortfattade inlägg som väsentligen består av angrepp på andra skribenter genom att leverera förolämpningar och förnedrande epitet.

Det är förstås prognos pessima för dessa typer och när de visar att de inte förstår får de naturligtvis hjälp att söka sig till andra jaktmarker där deras talanger bättre kan tas till vara.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sista omgången i Champions grundspel ikväll och de tre deltagande svenska lagen är i farten:

• Warulfven - München
• Plast-läjkers - Rapperswil Läjkers
• Apan - Innsbruck

Av 24 deltagande lag kommer 8 att elimineras och de 16 som blir kvar går in i slutspelet helt baserat på ranking efter grundspelet: lag 1 - lag 16; lag 2 - lag 15, och så vidare; och så fortsätter det under slutspelet.

Jag tycker att detta slutspelsupplägg är bra. När det gäller grundspelet tror jag att man skulle kunna fundera på att "lag från länder med sämre ranking - gärna baserat på föregående års resultat? - får kvala in på något vis. T ex att de 16 lägst rankade kör grundserie där de 6 i topp går till slutspel. Medan t ex 2 svenska, 2 finska, 2 schweiziska, 2 tyskt, 2 tjeckiska kliver direkt in i slutspelet.

CHL har nu pågått i tio år och ju längre man är kvar, desto större chans att man etableras och att intresset ökar. Och kom ihåg att huvudanledningen till att turneringen etablerats var att stoppa KHL:s expansion som annars hotade de nationella ligorna i Europa. F n är ju KHL inte det hot de tidigare var men funderar man på en framtid där Rysslands anfallskrig på Ukraina är borta kan ju KHL:s come-back nära bli inklusive deltagande i CHL vilket ytterligare skulle öka intresset. Kämpa på, håll er kvar, jobba för framtiden och europeisk hockey!
Kommentera