Luleå HF

116295 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2583864

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sista omgången i Champions grundspel ikväll och de tre deltagande svenska lagen är i farten:

• Warulfven - München
• Plast-läjkers - Rapperswil Läjkers
• Apan - Innsbruck

Av 24 deltagande lag kommer 8 att elimineras och de 16 som blir kvar går in i slutspelet helt baserat på ranking efter grundspelet: lag 1 - lag 16; lag 2 - lag 15, och så vidare; och så fortsätter det under slutspelet.

Jag tycker att detta slutspelsupplägg är bra. När det gäller grundspelet tror jag att man skulle kunna fundera på att "lag från länder med sämre ranking - gärna baserat på föregående års resultat? - får kvala in på något vis. T ex att de 16 lägst rankade kör grundserie där de 6 i topp går till slutspel. Medan t ex 2 svenska, 2 finska, 2 schweiziska, 2 tyskt, 2 tjeckiska kliver direkt in i slutspelet.

CHL har nu pågått i tio år och ju längre man är kvar, desto större chans att man etableras och att intresset ökar. Och kom ihåg att huvudanledningen till att turneringen etablerats var att stoppa KHL:s expansion som annars hotade de nationella ligorna i Europa. F n är ju KHL inte det hot de tidigare var men funderar man på en framtid där Rysslands anfallskrig på Ukraina är borta kan ju KHL:s come-back nära bli inklusive deltagande i CHL vilket ytterligare skulle öka intresset. Kämpa på, håll er kvar, jobba för framtiden och europeisk hockey!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Ställningen efter första perioderna:

• Warulfven - München 1 - 0
• Plast-läjkers - Rapperswil Läjkers 0 - 1

Dessutom har vi efter halva första perioden:

• Apan - Innsbruck 0 - 0

Intressant att konstatera att Apan har givit spaden till Lille Gustaf, trots att de har tillgång till Berguven, utsedd till en av de tre bästa vakterna i årets CHL. Tidigare kastade de ju in köpevakten Söderström en match och han levererade imponerande 81% räddningar, nästan. Och det dög ju inte, så nu testar man lille Gustaf. Huvudsaken att de undviker att ha en Luleå-utbildad vakt, från Luleå, i mål.

Medan jag skrev hann de börja andra perioderna i de två första matcherna och ett andramålvakt har fallit i båda matcherna. Dessutom har Apan lyckats sätta 0-1 innan första perioden var över. Plus att den etablerade fulspelaren Oscar KHL Lindberg lyckades bli utvisad i slutsekundena av perioden sedan han varit galen och slagit på andra. Så Innsbruck inleder andra perioden med PP i 1.52. OBS att även om de skulle måla får de fortsätta lira PP 1.52; de nya CHL-reglerna alltså.

• Warulfven - München 2 - 0
• Plast-läjkers - Rapperswil Läjkers 0 - 2
• Innsbruck - Apan 0 - 1
Kommentera