Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2595811

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Apans köplusta vet inga hinder. Tidigare betalade man ju en miljon för en KHL-spelare för 48 timmars anställning och nu har man köpt in en AHL-spelare som tycks ha haft 8 miljoner i årslön, motsvarande runt 700.000 i månaden. Räknad med skatt och sociala avgifter i Sverige motsvarar det förstås närmare 2 miljoner i månadslön för Apan att pynta. Det lär han inte ha fått men räkna med att det handlar om en jättelön. Gissningsvis menar väl Forssell att de spar på highstickings och Möllers löner men det handlar nog om mer ändå och gissningsvis har de 100% kommunalägda bolagen gått in. Kanske Näsans rekord på 30 miljoner back hotas?

På Apkraft har supportrarna förstås gått bananas: jag såg honom på elgiganten, jag såg honom promenera med Robert Ohlssons hund, jag kände igen flygplatsgolvet i Ume, kan ingen krypa in i ventilationstunnlarna på Apkraft och kolla om han tränar etc.

Nå, nu räknar det med att gludet är klart. Än en gång har Apan köpt sig till framgångar, tror man.

Apan basunerar ut supervärvningen på hemsidan och rapar upp positiva sidor. Men glömmer att informera om att den här och förra säsongen har han bara fått spela två matcher i NHL och för övrigt sparkats, samt att det går rykten om att hans psykiatriska-mentala läge är på bottennivå.

Men det rör inte Apan som snart menar att det är en helt egen produkt från obygden, troligen eftersom hans farsa spelade för BurkÖlen en gång i tiden; och dessutom spelar hans brorsa för just Apan, där han gjort sig mest känd för ett otroligt fult överfall på en rögletspelare - när röglet sparkade Apan ur slutspelssemifinal - med följd att Röglet då i avsaknad av den skadade spelaren inte kunde hålla nivån i finalen och tappade den till Plastläjkers.

Nåväl. andreasjohanson tycks ha bra stats från NHL - runt 100 utvisningsminuter - och kan säkert förstärka Apans jakt på jumboplaceringen i Fair Play-ligan, som Apan redan leder överlägset, nerifrån.

TILLÄGG: Nu berättar ApPravda Nollan att Forssell snackat med Andreasjohnson i "nästan två år". Under tiden har Andreas följande "karriär" som "NHL-stjärna":
• 2022-2023 NHL 2 matcher för New Jersey Devils 0 poäng
• 2022-2023 AHL 36 matcher för Utica Comets 30 poäng 42 utvisningsminuter
• 2023 feb sparkad av New Jersey
• 2023 NHL 11 matcher för San Jose Sharks 3 assists -6 I plusminus.
• 2023 juli sparkad av San Jose till Pittsburgh där han fick ett ettårigt envägskontrakt på 800 000 USD
• 2023-2024 NHL 0 matcher för Pittsburgh Penguins
• 2023 till AHL 0 matcher sparkad av Pittsburgh
• 2023 nov

Hmm. Låter ju inte så imponerande senaste två åren då han av tre NHL-klubbar bedömts inte hålla för NHL. Nu kunde han förstås ha kört AHL till nästa sommar för att tanka in lönen, men han har ju redan hunnit få drygt tre månader av den, så hade han stannat i AHL säsongen ut skulle han ha fått ytterligare knappt sex miljoner. Det har han alltså nu tackat nej till och vi kan nog lugnt utgå från att Forssell givit honom rejäl kompensation som signing bonus utbetalt utomlands dvs svart. ApPravda ropar ut att "han tackat nej till åtta miljoner" men vi kan alltså räkna med att han nog knappast tackat nej till så mycket; 0 miljoner kanske? Och nu får han köra SHL för Apan i stället för att lira i AHL för Wilks-Barre Scranton (c:a 40 000 invånare) och åka buss till blaha-matcher.

Inget svårt val, tycks det. Men i obygden sprider ApPravda "sanningen" att NHL-stjärnan tackat nej till 8 miljoner per år för att få spela med Apan.

Andreasjohnsson påstås vidare i ApPravda förklara att "vi har släkt här uppe i Skellefteå på morsans sida" och det innebär att vi kan räkna med att Apan snart kommer att förklara att bröderna Johnsson i princip är helt egna produkter från obygden.

TILLÄGG: Sexpressen basunerar ut rubriken "Nobbar drömlön" om andreasjohnson. Eftersom jag vägrar betala för att göra gratisreklam för den blaskan genom klickar kan jag inte läsa själva artikeln.

Men de har ju tagit allt okritiskt från ApPravda Nollan, och det har jag hittat citerat "Tidigare i somras skrev Andreas på ett kontrakt med Pittsburgh Penguins värt över åtta miljoner kronor. När han nu lämnar Nordamerika för spel i Sverige väljer han att gå ifrån ett mångmiljonbelopp, ett val han ändå inte menar var särskilt svårt."

Har han "nobbat drömlön", går han "ifrån ett mångmiljonbelopp"?

Det tror jag inte. Riktigt är nog att skulle han hållit ut kunde han ha fått sex miljoner ytterligare om han spelat för Scranton i AHL till nästa sommar.

Men han var ju så kass på Pittsburghs camp tidigt i höstas att de gav upp på att ha honom i NHL och skickade honom till AHL, där han vägrat spela eftersom han varit "mentalt frisk". Vete fan om inte Pittsburgh redan förberedde att vägra betala honom 8 miljoner för ett år där han vägrade spela av "mentala skäl".

Men anta att han kunnat behålla "drömlönen" och orkat spela i AHL. Då kan han ha tappat max 6 miljoner när han nu går till Apan.

Men han har skrivit på ett kontrakt för tre år UTAN klausuler. Hur mycket var det värt för Apan och Forsell? Hur stor signing bonus kan Forssell ha betalt honom för det (utbetalt till Cayman Island på så sätt att andreas får det helt netto utan att betala skatt i något land. Vi har ju diskuterat det tidigare. Skulle domstol i Skellefteå lyfta ett sådant förfarande vinner de naturligtvis ett sådant mål, eftersom alla vet att "signing bonus" i princip är betalning för den hockey han kommer att leverera under tre år och inte för att de får se hans signatur nedskriven. Så i princip är det svarta pengar)?

Tänk nu på att Forssell betalade en lätt avdankad KHL-amerikan en miljon för ett år, vilket bara blev 48 timmar. Hur många miljoner fick andreasjohnson under bordet? En miljon? Knappast. Det måste handla om betydligt mer. 3 miljoner? 6 miljoner? Det lär apan aldrig erkänna. Men att han ska ha "nobbat drömlön" stämmer ju inte alls, det kan vi vara säkra på.

Men i obygden sprider Apan genom ApPravda åsikten att andreasjohnson tackat nej till drömlön för glädjen att få spela i Apan, i schtan där det går att leta upp tidigare släkt på moderssidan och därför ska han i obygden mer eller mindre anses som en egne produkt från obygden.

Vidare från ApPravda Nollan:

"Hur har du upplevt de senaste säsongerna i Nordamerika?
– Det har varit jobbigt och tagit på mig mentalt.
En titt i statistiken visar att 28-åringen faktiskt inte spelat ishockey alls den här säsongen, varken i NHL eller AHL. Vad är anledningen till det?
– Jag blev nedskickad och har inte varit nöjd med situationen, sen har jag inte mått så bra mentalt."

Andreasjohnson har alltså under ett halvt år blivit bedömd av tre NHL-klubbar som alla varit överens. Han håller inte, han får sparken. Han duger bara i AHL och där har han hela hösten vägrat spela "av mentala skäl".

Så. Vad kommer han att bidra med hos Apan? Hans CV senaste åren imponerar ju inte och snacket om den mentala störningen låter ju inte som någon garanti. Men kanske han skärper sig och bidrar, gör rätta för det mångmiljonär Forssell stuckit till honom under bordet. Inte omöjligt. I vilket fall lär han bidra till att Apan får träna boxplay och bli duktiga på det. Eftersom han, liksom brorsan, och inte minst som oscarlindblom har en lång historia av fulspel och många utvisningar.

TILLÄGG: På Pittsburgh-Forum skriver man - när han värvades i somras - att han haft problem med ett knä och flera gånger med benskador förra året och därför inte kunnat prestera så bra.

När det gäller denna höst skriver man:

"Johnsson failed to impress the front office during training camp and preseason and started the season with on the AHL roster. Despite being listed on the Wilkes-Barre/Scranton Penguins roster, Johnsson never slotted into the lineup for a game. According to Tony Androckitis, Johnsson appeared in a preseason game but was then away from the team to deal with a ‘personal matter.’"

Själv säger han alltså att han "inte mått så bra mentalt" och när det gäller *mental disorders' finns massor av sådana diskussioner i forum och media avseende NHL.

Man undrar alltså om han bara surade och körde hitte-på för att han tyckte det var trist att han inte dög i NHL och inte hade lust att spela i AHL? Eller om han var mer drabbad av någon av de mentala sjukdomar som tycks drabba spelare i NHL i obehaglig omfattning? Han ser ju inte riktigt frisk ut, av nedanstående bild att döma.

Lär väl visa sig framöver men kanske inte självklart att han kommer att framträda som "NHL-stjärna som blir bäst i SHL denna säsong", som ApPravda och tyckare på Apkraft vill ha det till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Andreas Johnson: fågel eller fisk?

En intressant fråga för blir han fågel kan det förstärka Apan väldigt, men finns det risk att han blir fisk?

Jag körde ju ett jätteinlägg nedan, med diverse tillägg, men nu kommer jag att sammanfattat och objektivt ge fakta.

POSITIVT OM ANDREAS
Som 20-23-åring strålande för Fiskrenset, massor av mål och poäng. Efter AHL mycket lyckad som 25-åring för Toronto i NHL. Lite svagare året efter, skeppades till New Jersey i en mixblandning av spelare, och efter ett svagt första år levererade han rätt bra nästa år för New Jersey som 28-åring.

Kan Andreas leverera på den nivå han gjorde 5/8 år i SHL och NHL kan han bli mycket värdefull för Apan.

NEGATIVT OM ANDREAS
Som 29-åring tycks Andreas ha blivit bortvald av New Jersey. Fick bara 2 NHL-matcher och såldes i februari 2023 av till San Jose som gav honom 11 NHL-matcher under våren, men han levererade inte. I juli 2023 skeppade San Jose Andreas till Pittsburgh.

Pittsburgh hade då fått Kyle Dubas som GM. Denne hade som GM i New Jersey skrivit fyrårigt med 3.4 milj i årslön med Andreas, och satsade nu i alla fall 0,8 milj för ett testår med Andreas. Men det sket sig redan i campen, där tränargänget bedömde att han inte höll och skickade honom till AHL.

Senaste 1,5 åren lär han ha besvärats av knäskada och diverse benskador, och dessutom blivit bortvald av tre NHL-klubbar. När han misslyckades på Pittsburgh-campen efter sommaren 2023 och skickades till AHL har han inte spelat någonting utan scratchas för ”personal reasons” och säger själv att han haft mentala skäl.

Kan Andreas inte lyfta rejält från senaste 1,5 årens problem lär han inte bidra så mycket för Apan.

PROGNOS
Robert Ohlsson kommer säkert att ge Andreas all tid han behöver på sig att komma in i laget, hockeyn och att bo i Skellefteå och Sverige.

Troligen kommer Andreas att lyckas få ordning på sig och sin hockey men blir han lika bra som han var när han var yngre? Inte säkert.

Finns det risk för att han utvecklat så svåra problem att han inte förmår leverera på hyggligt hög nivå? Sannolikt inte, men det kan inte utslutas.

”EXPERTBEDÖMNING”
Ja, de självutnämnda experterna i media liksom Apan går all-in på att Andreas kommer att vara som han var säsongerna 2014-2016 i Fiskrenset. Kanske får de rätt. Men det finns risk för att de har fel.
Kommentera