Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2596246

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Andreas Johnson: fågel eller fisk?

En intressant fråga för blir han fågel kan det förstärka Apan väldigt, men finns det risk att han blir fisk?

Jag körde ju ett jätteinlägg nedan, med diverse tillägg, men nu kommer jag att sammanfattat och objektivt ge fakta.

POSITIVT OM ANDREAS
Som 20-23-åring strålande för Fiskrenset, massor av mål och poäng. Efter AHL mycket lyckad som 25-åring för Toronto i NHL. Lite svagare året efter, skeppades till New Jersey i en mixblandning av spelare, och efter ett svagt första år levererade han rätt bra nästa år för New Jersey som 28-åring.

Kan Andreas leverera på den nivå han gjorde 5/8 år i SHL och NHL kan han bli mycket värdefull för Apan.

NEGATIVT OM ANDREAS
Som 29-åring tycks Andreas ha blivit bortvald av New Jersey. Fick bara 2 NHL-matcher och såldes i februari 2023 av till San Jose som gav honom 11 NHL-matcher under våren, men han levererade inte. I juli 2023 skeppade San Jose Andreas till Pittsburgh.

Pittsburgh hade då fått Kyle Dubas som GM. Denne hade som GM i New Jersey skrivit fyrårigt med 3.4 milj i årslön med Andreas, och satsade nu i alla fall 0,8 milj för ett testår med Andreas. Men det sket sig redan i campen, där tränargänget bedömde att han inte höll och skickade honom till AHL.

Senaste 1,5 åren lär han ha besvärats av knäskada och diverse benskador, och dessutom blivit bortvald av tre NHL-klubbar. När han misslyckades på Pittsburgh-campen efter sommaren 2023 och skickades till AHL har han inte spelat någonting utan scratchas för ”personal reasons” och säger själv att han haft mentala skäl.

Kan Andreas inte lyfta rejält från senaste 1,5 årens problem lär han inte bidra så mycket för Apan.

PROGNOS
Robert Ohlsson kommer säkert att ge Andreas all tid han behöver på sig att komma in i laget, hockeyn och att bo i Skellefteå och Sverige.

Troligen kommer Andreas att lyckas få ordning på sig och sin hockey men blir han lika bra som han var när han var yngre? Inte säkert.

Finns det risk för att han utvecklat så svåra problem att han inte förmår leverera på hyggligt hög nivå? Sannolikt inte, men det kan inte utslutas.

”EXPERTBEDÖMNING”
Ja, de självutnämnda experterna i media liksom Apan går all-in på att Andreas kommer att vara som han var säsongerna 2014-2016 i Fiskrenset. Kanske får de rätt. Men det finns risk för att de har fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Fortsatt SHL-uppehåll till torsdag. Bra för oss eftersom det innebär att Sellgrens återkomst kommer närmare och förhoppningsvis att Allard kan anpassa sig bättre till positionen som back i Bulanhockey, efter sin första match mot Röglet.

Men dags för första matcherna av två i CHL:s åttondelsfinaler:

• Trinec - Apan 18.00
• Ingolstadt - Plastläjkers 18.30
• Biel - Warulfven 18.45

Returer tisdag om en vecka då de svenska lagen spelar hemma. Man får väl tippa att det borde bli bortavinster idag?

Lite intressant att se vilket lag Apan ställer på benen. Berguven har ju fått ta Apans spade i de flesta matcherna i CHL och rankas som hela CHL:s 1-2:a målvakt, men Apan har ju kört sina andra mer sköra köpevakter i SHL - trots att Berguven haft bättre stats i år i SHL än de andra. Och kommer de att släppa fram Andreas redan nu; och i så fall i en lina? Eller som 13:e forward att matchas in i lugn och ro?

Många frågor. Svar i kväll.

TILLÄGG: Övergångspapperna för Andreas är inte klara så han är inte med. Robert Ohlsson hoppas de är klara till torsdag, kanske han spelar då.

Den sköre köpevakten Söderström hoppade ju av krasslig efter att ha spelat del av match i koskenkorva, och kanske är han borta nu av samma skäl. På Aprkraft diskuteras att han har "bacillskräck" och rymmer från omklädesrummen om någon snörvlar. Ja, att han är "skör" vet vi ju, ibland har han ju varit borta/kass i flera år. Sedan har vi lille gustaf, som tycks skörare än någonsin. D¨han får testa spade står han förstenad och låter puckarna drälla in.

Vi talar alltså om "SHL:s bästigaste målvaktspar" enligt landets självutnämnda hockeyexpertis...

Tror att det lutar mot att Berguven får rädda Apan igen...

TILLÄGG: Nej, dra på trissor, Apan chansar på sköre lille gustaf med spaden och hoppas att han ska nå mer än 80% räddade skott för första gången i år. Kanske vill de åka ut redan nu för att slippa få stryk av Warulfven i kvarten. Fast de har in alla fall sjunde back Granberg, som skämde ut sig rejält under koskenkorva.
Kommentera