Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2596338

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Fortsatt SHL-uppehåll till torsdag. Bra för oss eftersom det innebär att Sellgrens återkomst kommer närmare och förhoppningsvis att Allard kan anpassa sig bättre till positionen som back i Bulanhockey, efter sin första match mot Röglet.

Men dags för första matcherna av två i CHL:s åttondelsfinaler:

• Trinec - Apan 18.00
• Ingolstadt - Plastläjkers 18.30
• Biel - Warulfven 18.45

Returer tisdag om en vecka då de svenska lagen spelar hemma. Man får väl tippa att det borde bli bortavinster idag?

Lite intressant att se vilket lag Apan ställer på benen. Berguven har ju fått ta Apans spade i de flesta matcherna i CHL och rankas som hela CHL:s 1-2:a målvakt, men Apan har ju kört sina andra mer sköra köpevakter i SHL - trots att Berguven haft bättre stats i år i SHL än de andra. Och kommer de att släppa fram Andreas redan nu; och i så fall i en lina? Eller som 13:e forward att matchas in i lugn och ro?

Många frågor. Svar i kväll.

TILLÄGG: Övergångspapperna för Andreas är inte klara så han är inte med. Robert Ohlsson hoppas de är klara till torsdag, kanske han spelar då.

Den sköre köpevakten Söderström hoppade ju av krasslig efter att ha spelat del av match i koskenkorva, och kanske är han borta nu av samma skäl. På Aprkraft diskuteras att han har "bacillskräck" och rymmer från omklädesrummen om någon snörvlar. Ja, att han är "skör" vet vi ju, ibland har han ju varit borta/kass i flera år. Sedan har vi lille gustaf, som tycks skörare än någonsin. D¨han får testa spade står han förstenad och låter puckarna drälla in.

Vi talar alltså om "SHL:s bästigaste målvaktspar" enligt landets självutnämnda hockeyexpertis...

Tror att det lutar mot att Berguven får rädda Apan igen...

TILLÄGG: Nej, dra på trissor, Apan chansar på sköre lille gustaf med spaden och hoppas att han ska nå mer än 80% räddade skott för första gången i år. Kanske vill de åka ut redan nu för att slippa få stryk av Warulfven i kvarten. Fast de har in alla fall sjunde back Granberg, som skämde ut sig rejält under koskenkorva.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Svårt att sia om vår match ikväll. Vi har haft svårt på bortais sista årtiondet när det är europamotstånd tyvärr

Vet inte hur formen är på truppen och många varit med landslagen..

Men…
Vinst oavgjort eller vinst ikväll så går vi vidare ✅
Förlust ikväll och vi har god chans likväl att avancera

Spännande blir det oavsett
Kommentera