Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2599498

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Uppehåll för SHL i morgon eftersom CHL ska spela perioderna 4-6 av åttondelsfinalerna. De svenska lagen har följande ställning efter tre perioder:

• Läjkers - Ingolstadt 4-1
• Warulfven - Biel 5-3
• Apan - Trinec 3-4

Nedsläpp 18.00 förutom Ulfven som startar 19.00. De svenska lagen förväntas väl vinna sina matcher och gå till kvartsfinal i CHL där, i så fall, Warulfven kommer att möta Apan.

Enda frågetecknet i morgon är väl kanske Apan, som kommer att spela inför Tomma Stolar som är betydligt mer tomma i CHL än i SHL. Apan släpper in alla barn till 18 år gratis, samt alla medlemmar i Apkraft gratis och tar bara 80-180:- för sittplats. Men de lyckas säkert locka åskådare lika illa som vanligt: en följd av att Apan själv snackade så mycket skit om CHL i alla år bara av avundsjuka eftersom Luleå och inte Apan var en av 24 storklubbar i Europa som sponsrade turneringen.

Apan menar ju att de har massor av storstjärnor skadade och senaste matchen fick de sätta upp Luleåbacken Oskar Nilsson som center... Gissar dock att de har folk tillbaka i morgon.

Hur det blir med andreasjohnsson vete fan. Han skulle ju komma in som "frälsare" och ta Apan till glud, men fick en "känning" på första träningen och saknats de inledande matcherna. Låter ju inte så förtroendeingivande, i synnerhet eftersom han misslyckats så kapitalt i NHL/AHL senaste åren pga fysiska och mentala åkommor.

Och så blir det svårt för Apan att välja vakt. De har ju kört med tre vakter under säsongen i CHL:
• Berguven 93%
• Söderström 81%
• Lindvall 78%

Så oerhört jämna vakterna varit förstår man att det blir svårt för Apan att välja. En fördel dock, om de väljer någon av de två sistnämnda; utsedda till SHL:s bästa målvaktspar av självutnämnd expertis, är att de kan "lyckas" slippa möta Warulfven i CHL-kvarten och bli utskämda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
(Sammanlagda) ställningarna i CHL efter fjärde perioderna:

• Läjkers - Ingolstadt 6-2
• Apan - Trinec 4-5

Nedsläpp 19.00:
• Warulfven - Biel 5-3

Apan har haft det mesta av spelet, men Trinec gjorde 0-1 i PP när en tjeck får öppet för att skjuta och Apan tyckte det var OK att låta en annan tjeck stå helt fri framför Berguven där han styr in målet.

Helt klart går Apan all-in och satsar stenhårt idag. Vad som är lite tråkigt är att se hur det uttrycks i form av fulspel. Busen Granberg t ex efter att ha tappat klubban griper tag i en Trinecspelare och kastar denne till isen. I ett annat läge har Berguven precis blockerat puck och en tjeck är oförskämd nog att stå i närheten, en meter därifrån, stilla och gör ingenting alls. Då omringas han av FYRA! apor som samtliga slår och slår från alla håll och inne i omringningen sjunker tjecken sönderslagen till isen.

Vid dessa tillfällen beslutar domarna om ... ingenting alls. Vi har finska domare i matchen, tydligen tror de att så här får de hålla på i aparenan, de kanske hört att annars kommer de inte levande härifrån.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ska bli intressant att följa om Färjestad för första gången någonsin tar sig till kvartsfinal i denna turnering

Väldigt väldigt glädjande att Liam Öhgren äntligen kan göra sin första tävlingsmatch för oss, han har ju varit skadad sedan augusti och är saknad. Kanske kan vi få mer kräm i benen nu och stabilitet i formen

Vi får se
Kommentera