Luleå HF

116421 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2599517

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ska bli intressant att följa om Färjestad för första gången någonsin tar sig till kvartsfinal i denna turnering

Väldigt väldigt glädjande att Liam Öhgren äntligen kan göra sin första tävlingsmatch för oss, han har ju varit skadad sedan augusti och är saknad. Kanske kan vi få mer kräm i benen nu och stabilitet i formen

Vi får se
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Bara att gratulera er, Öhgren förväntas ju bli en förstärkning för seriens fortfarande helt överlägsna lag.

När det gäller CHL ser det ju strålande ut för er. Osannolikt att Biel kan vända mot er i Karlstad. Och även kvarten borde vara överkomlig: apan krossar ni förstås, lite svårare om ni får Trinec men det går nog också. Dessutom ser de fyra lagen ni kan få i semi enkla ut, speciellt eftersom Pelikans lyckades torska hemmamatchen med 0-3 eftersom de inte lyckades frysa is och spela period 1-3. Finalen nästa år blir väl det första provet men med en enda match - troligen i Karlstad inför fullsatt - är det ju goda chanser för er.

Mer surr när det gäller Apan som vanligt.

Apan har ju gått ut med information om att det är hemskt mycket synd om dem eftersom de har runt tio spelare borta. Att de då räknar in två redan utlånade spelare samt båda supervakterna samt Oskar Möller som är långtidsborta visar att det – som vanligt – bara handlar om ”alternativa fakta” som vanligt, när Apan uttalar sig.

Nu har vi fått laguppställningen för matchen ikväll mot Trinec inför tomma stolar:

Målvakter:
1 Rautio
(32 Söderström)

Backpar:
6 M. Forsfjäll - 64 Pudas
52 Lundberg - 44 Salomonsson
5 Sandin Pellikka - 8 Granberg
7 Haara

Forwardskedjor:
11 Lindholm - 16 Lindström - 43 Sandberg
96 Hugg - 24 Lindberg - 40 Heikkinen
14 Johnson - 33 Forsfjäll - 29 Sikura
9 Vesterlund - 58 Nilsson - 26 Robertsson
50 Vuollet

Berguven tar alltså spaden och de tre backparen ser ut att ha helt ordinarie spelare. Detsamma gäller de tre förstalinorna.

Fjärdelinan har backen nilsson som center och vidare har vi sjundeback, trettonde forward och ytterligare en junis i fjärdelinan. Men dessa lär knappast få mycket speltid.

Sammantaget ser vi en Apa som helt kommer att domineras på isen av ordinarie spelare.

Devsom saknas är alltså Pär Lindholm och Jonathan Johnson men det är ju ingen överraskning; de har ju varit borta en längre tid. De ”tio ordinarie spelarna” som Apan överraskande saknar handlar alltså bara om Elias Stenman och Martins Dzierkals som klev av senast och som de tycks vila för småskavanker.

Och så släpper de in Andreas Johnsson, så sammantaget handlar det om att en starkare Apa än tidigare. Förutsatt att inte andreasjohnsson får en känning, som vanligt.

Mer intressant blir att se hur det går för Berguven. Han har ju varit kanon under försäsongen och senare i SHL och CHL men vi som känner honom vet att han är som bäst när han känner förtroende och – när han förpassas till att han inte får förtroende kan släppa från sin maxnivå – undrar om han inte nu ledsnat att sedan länge sidsteppas eftersom Apan föredragit de tvenne sköra vakterna Gustaf ”jag blundar när skottet kommer” Lindholm och Linus ”bacillskräck” Söderström, med ”fördelarna” att de inte är uppvuxna och utbildade i Luleå.

Vi får se. Men tydligt är att Apan går all-in för matchen och tydligen tror att de ska tordas möta Warulfven i CHL-kvartsfinal.
Kommentera