Luleå HF

116420 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2610403

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Full omgång i SHL ikväll:

• Skellefteå AIK - Rögle BK
• MoDo Hockey - Timrå IK
• Leksands IF - Frölunda HC
• HV 71 - Luleå HF
• IK Oskarshamn - Örebro HK
• Växjö Lakers HC - Färjestad BK
• IF Malmö Redhawks - Linköping HC

Fortfarande har vi ju uppfattningen att det är många lag som ligger rätt nära varandra, men sanningen är att den stora klungan allt mer sträcker på sig. För någon månad sedan kunde det bara skilja 3 poäng från plats 2 till plats 12, men nu är det mer än 13 poäng mellan plats 2 och plats 12 (använder den standardiserade tabellen nedan för de bedömningarna - den officiella kan man ju inte använda eftersom det finns lag som spelat flera matcher mer än andra lag.

I toppen har vi förstås fortfarande Warulfven i överlägsen ledning, men nu med Plastläjkers som ryckt lite från klungan och är tvåa och därefter Timret som också ryckt och är trea.

Sedan har vi sex lag i en övre klungan där Luleå p-plats 4 bara ligger 3,30 poäng före Fiskrenset på plats 8. En klunga, där lagen kan passera varandra i stort sett varje omgång.

Lite nedanför den större klungan ligger MooDoo, som försöker hänga på, samt Röglet, på väg uppåt.

Och så de tre sista lagen, får Malmet nu under en tid sjunkit medan HuVa långsamt men kanske säkert påbörjat den långsamma klättringen uppåt.

Ja, och så har vi Oskars i botten som bara tappar och tappar. För några år sedan tappade de ju ännu fler matcher i rad jämfört med nu, men lyckades till slut komma i brakform och kämpade sig ifrån kvalplatserna. Men det kan knappast hända igen och vi räknar väl alla med att Oskars redan nu är färdiga för kval. Vilket iofs inte är så illa. Lag, som i lugn och ro kan ställa in sig oh förbereda sig för kval brukar faktiskt som regel ha större chanser än lag, som faller under strecket i slutomgångarna och drabbas av av förlamande kvalångest.

Övergripande är väl seriefinalen Plastläjkers - Waulfven mest intressant. En match där plastlaget skulle de ta 3 poäng därefter faktiskt bara ligger en pinne efter Ulfven, låt vara med en match mer spelad.

I konkurrens med det mellannorrländska derbyt MooDoo - Timret förstås. Där MooDoo, vid förlust hamnar hela 10 poäng bakom Timret och dessutom riskerar ramla ned i sträckträsket på plats 11 eller t.o.m. plats 12.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, och så har vi Luleå iväg på en kortare road tripp, där vi idag möter HuVa och om två dagar möter Pungen. Sedan har vi i Luleå speluppehåll hela 17 dagar till annandag jul.

HuVa och Pungen har vi ju mött tidigare i serien och ganska enkelt besegrat. Men båda dessa lag har definitivt skärpt sig sedan dess och lär bjuda bättre motstånd nu.

Vid måndagens träning saknades David Lilja som är axelskadad samt Erik Gustafsson, Frederic Allard, Ludvig Jansson, Mario Kempe och Einar Emanuelsson. Bulan kommenterar att de flesta nog kan vara tillbaka till matchen idag då de bara vilade för småskavanker och småkrasslighet. Tyrre var dock tillbaka.

Kan vi komma med energi liknande den mot Apan? Då ska vi förstås kunna spöa HuVa. Men det känns nog tveksamt, att vi kan mobilisera så. Kanske snarare jämnt och målsnålt och det lag som lyckas får in 1-2 mål mer än motståndaren tar nog matchen.
Kommentera