Luleå HF

116420 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2610410

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, och så har vi Luleå iväg på en kortare road tripp, där vi idag möter HuVa och om två dagar möter Pungen. Sedan har vi i Luleå speluppehåll hela 17 dagar till annandag jul.

HuVa och Pungen har vi ju mött tidigare i serien och ganska enkelt besegrat. Men båda dessa lag har definitivt skärpt sig sedan dess och lär bjuda bättre motstånd nu.

Vid måndagens träning saknades David Lilja som är axelskadad samt Erik Gustafsson, Frederic Allard, Ludvig Jansson, Mario Kempe och Einar Emanuelsson. Bulan kommenterar att de flesta nog kan vara tillbaka till matchen idag då de bara vilade för småskavanker och småkrasslighet. Tyrre var dock tillbaka.

Kan vi komma med energi liknande den mot Apan? Då ska vi förstås kunna spöa HuVa. Men det känns nog tveksamt, att vi kan mobilisera så. Kanske snarare jämnt och målsnålt och det lag som lyckas får in 1-2 mål mer än motståndaren tar nog matchen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter första perioderna:

• Skellefteå AIK - Rögle BK 2-1
• MoDo Hockey - Timrå IK 2-2
• Leksands IF - Frölunda HC 0-0
• HV 71 - Luleå HF 2-2
• IK Oskarshamn - Örebro HK 1-1
• Växjö Lakers HC - Färjestad BK 0-0
• IF Malmö Redhawks - Linköping HC 0-1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så noterar vi att Apans av Apan själv hyllade ledarduo ApLasse J och ApWallson - eftersom de myglat bort huvudtränaren Anders Forsberg, som byggde ett självspelande piano som tog två glud - och sedan bara lyckades torska final efter final, återigen visat sig Ocke hålla måttet.

ApLasse J, har ju satt i system att sparkas eftersom han inte duger. Förutom någon konstig uppgift som rådgivare för SKA, där han tycks ha suttit på läktare i tittat på match, har han som assisterande tränare sparkats en säsong av Zürich 29 december, sparkats en säsong av Röglet 23 december, och nu sparkas han av Zug redan den 7 december. Tydligt är att de lag som helt oförklarligt luras att anställa honom sparkar honom allt tidigare.

ApWallson var ju med och fick sparken av Zürich, klev själv av från BurkÖlen, höll sig faktiskt kvar en säsong i Tjeckien, men har nu hamnat i norska andraligan. Snart är han nog pojktränare i Kiruna.
Kommentera